Kövess minket

Tech

Végig lehet úgy játszani a GTA V-öt, hogy senkit sem ölünk meg?

Nyilván nem, de egy őrült Youtuber megpróbálta a lehetetlent.

Megosztva

Forrás:

A Grand Theft Auto sorozat legújabb része, vagy ahogy mindenki ismeri, a bűnöző szimulátor 5 nem éppen arról híres, hogy a küldetések során felmerülő konfliktusokat az irányítható karakterek békésen próbálják megoldani, sőt, kijelenthetjük, hogy az ellenfél pofánlövése szinte mindig a legkönnyebb út a továbbjutásban. Egy DarkViperAU néven futó Youtuber viszont mégis feltette a teljesen felesleges, de közben csodálatos kérdést: Mi lenne, ha megpróbálnám átvenni a játékot úgy, hogy senkit sem ölök meg? – a válasz egyrészről egy nagyon hosszú és kínkeserves végigjátszás, másrészről pedig az, hogy lehetetlen!

[vembed youtube=”HxdXJ7rnBjw” ]Viper a pacifista végigjátszása során lefektetett pár alapszabályt. Nem öl meg senkit a játékban, csak ha nagyon muszáj (azaz nem tud nélküli továbblépni a játékban), ha mégis gyilkolnia kell, akkor nem használ fegyvert, csak az ökleit, ha erre sincs lehetőség, akkor kispisztolyt használ. A Youtuber abból a szempontból előnyből indult, hogy elég jól ismeri a játékot, hisz a csatornáján és Twitchen már egy ideje közvetít egy speedrunt, azaz megpróbálja minél hamarabb végigvinni a GTA V-öt. A speedrunoló arcok pedig szinte mindig ismerik a játékban kihasználható kiskapukat, így megvolt rá az esély, hogy különböző trükkök és glitchek segítségével nem kell majd fegyvert rántani, de ez az álom rögtön az első küldetésnél szertefoszlott. Viper elsőszámú taktikája az, hogy egy csomó küldetésnél megpróbálja a társaira bízni a piszkosmunkát, lőjék csak le ők a zsarukat és bandatagokat, míg ő szépen fedezékbe menekül. Ez viszont iszonyatosan hosszú folyamat, hisz a játék nem arra lett tervezve, hogy a társaid írtják az ellent helyetted, ők valójában csak nagyon apró segítség, a lényeg az lenne, hogy a játékos vegye a kezébe az irányítást. Emiatt rögtön csak a prológus 2 órába telt a pacifista úttal, míg Viper legjobb ideje 7 perc alatt volt egy speedrun során. 

A másik, sokkal komolyabb probléma az, hogy a küldetések bizonyos szegmensei direkt úgy lettek kitalálva, hogy gyilkolás nélkül nem lehet továbbjutni. Viper ezen részeket úgy próbálja kikerülni, hogy a nyitott világú játékok kiszámíthatlanságát kihasználva próbálja „baleset”-nek álcázni az ellen legyőzését, de persze ehhez is rengeteg próbálkozás kell, és sokszor nem jön össze, marad a pofánverés közelről. 

Viper jelenleg (prológussal együtt) a hetedik küldetésnél tart, és eddig 2x lőtt le valakit, 2x pedig az öklét használta, tehát a kísérlet alapvetően megbukott, de azért továbbcsinálja, amíg át nem viszi a játékot, vagy bele nem őrül az egészbe.

[vembed youtube=”aUUcqjK6j3Y” ]
[vembed youtube=”HAo76ksQIjI” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés