Kövess minket

Rock

Végre itt az RHCP új albuma!

A Red Hot Chili Peppers újra meghódítja a zenei étert. A banda utolsó nagy dobása öt éve volt, mely óta most tettek le valami ütős dolgot az asztalra.

Megosztva

Öt év után most végre elkészült az RHCP új albuma, mely nem jöhetett volna létre a banda tagjai – Flea, Anthony Kiedis, Chad Smith és Josh Klinghoffer – nélkül. A csapat új lemeze The Getaway címmel június 17-én jelent meg a Warner Bros. kiadónál. A banda 11. albumát Nigel Godrich keverte, producere pedig Danger Mouse volt. A hangzásvilág harmonizálásában nagy szerepe volt a producer munkájának, aki mellotront, szintit és orgonát is belevitt. Az album készítésében több neves előadó is közreműködött: Elton John egy zongorán játszotta a Sick Love című számot. Az album oszlopos darabja a lemez címét is viselő The Getaway című szám, mely Anna Waronker vokáljával vált teljessé.

Az RHCP az album reklámozásának megadja a módját rendesen. Júniusban kezdetét vette a The Getaway World Tour, melynek keretében nemcsak az USA, hanem Európa színpadjait is meghódítják. A banda fellép többek között Dániában, Belgiumban, Skóciában, sőt szeptember elején Csehországban is. A szeptember 1-i buli utáni elképesztően nagy érdeklődésre való tekintettel, a banda egy második koncertet is ad, 2016. szeptember 2-án a Budapest Arénában.

Red Hot Chili Peppets – The Getaway tracklistje:
01 The Getaway
02 Dark Necessities
03 We Turn Red
04 The Longest Wave
05 Goodbye Angels
06 Sick Love
07 Go Robot
08 Feasting on the Flowers
09 Detroit
10 This Ticonderoga
11 Encore
12 The Hunter
13 Dreams of a Samurai

[vembed youtube=”tPvA1Xhp1Jk” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés