Kövess minket

Tech

Végre kiderült mivel is foglalkozik valójában Mario

A világ legnépszerűbb videojáték karaktere nem vízvezeték szerelő többé.

Megosztva

Forrás:

Megdöbbentő hírek érkeztek a felkelő nap országából Mario foglalkozását illetően. A Nintendo legendás videojátékának, a Mario Bros.-nak főszereplőjéről évtizedekig mindenki azt hihette, hogy vízvezeték-szerelőként dolgozik, pedig ez közel sem így van. A napokban ugyanis megváltozott a kék kezeslábast és piros sapkát viselő videojáték-karakter hivatalos, japán nyelvű adatlapja, és e szerint az ugri-bugri figura már egyáltalán nem dolgozik vízvezeték-szerelőként, sőt, valójában csupán egy nagyon rövid ideig volt a szakmában.

Mario először a Donkey Kong című, 1981-es játékban tűnt fel, de akkor még ácsként. És nem mellékesen a neve Jumpman volt akkoriban. Két évvel később megszületett a már jól ismert bajszos figura, aki testvérével Luigi-vel karöltve hódította meg az egész planétát a Mario Bros.-ban, ahol legtöbbször a föld alatt mindenféle csövek között kellett a pályákat teljesíteni, így joggal gondolhattuk, hogy a testvérpár valamiféle közös vállalkozást üzemeltet.

Mario az évek során feltűnt régészként, autóversenyzőként és orvosként is. Megalkotói szerint bármibe is fogott azt szuperül csinálta, és ezért sem szerették volna besaktulyázni mint vízvezeték-szerelőt, inkább megadták neki a lehetőséget, hogy más területen is bizonyítson. Mario tehát állandóan váltogatja a foglalkozását, játéktól függően.

Azt azonban nem boncolgatták, hogy vajon mi a helyzet Luigivel.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés