Kövess minket

Tech

Végre részleteket árult el a Sony a következő, Playstation 5 konzoljukról

Akár 8K-ban is mehet a gamelés, ha van hozzá megfelelő tévénk.

Megosztva

Forrás:

Azt már régóta lehet tudni, hogy a Sony nagyban dolgozik az idén hatodik születésnapját ünneplő Playstation 4 utódján, hisz akaratlanul elérkezik a következő konzolgeneráció, de a vélhetően ötös számot viselő Playstation specifikációiról eddig csak találgatni tudtunk. Ma viszont egy a Wired-ben megjelent interjúnak köszönhetően okosabbak lettük egy csomó fontos információval.

Az interjúban Mark Cerny, a Playstation 4 és Vita mérnöke, valamint producere mondta el, hogy a Playstation 5 egy igazi generációs ugrás lesz a 4-hez képest, nem pedig egy apró lépcsőfok, mint ahogy az a PS4 Pro esetében történt. A processzor egy harmadik generációs AMD Ryzen lesz, ami a vállalat új 7 nanométeres Zen 2 architektúrájára fog épülni, a grafikai processzor a Radeon Navi egy egyedi verziója lesz, mely az élethű fények és árnyékok megjelenítését is lehetővé teszi, ez a technológia, mely Ray Tracing néven fut, egyelőre csak a bivalyerős PC-k sajátja. Emellett a PS5 képes lesz 8K-ban megjeleníteni a játékokat, igaz ehhez megfelelő TV-re is szükségünk lesz, és a 3D audiót is támogatni fogja. 

HDD helyett SSD lesz a konzolban, aminek segítségével a játékok is gyorsabban fognak tölteni, erre példát is hoztak az interjúban, az új Pókember játékban 15 másodperc helyett mindössze 8 másodperc kell a gépnek, hogy betöltse az elénk táruló és bejárható New Yorkot. Fontos részlet még, hogy a PS5 lejátssza majd a PS4 játékainkat is, és továbbra is vehetünk majd fizikai formátumban gameket, a Sony nem választja a tisztán digitális jövőt. A PS4-hez megjelent VR szemüveg is kompatibilis lesz majd a PS5-el. 

Ár és megjelenési dátum egyelőre nincs, de Cerny kihangsúlyozta, hogy idén biztosan nem kerül még a boltokba a gép, 2020-at viszont nem zárta ki.

(The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés