Kövess minket

Sport

Végre sikerült! Ott vagyunk az Európa-bajnokságon!


Megérdemelt továbbjutásról, küzdeni tudásról, harcról és akaratról beszéltek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai, akik a norvégok elleni kettős győzelemmel vívták ki a jogot, hogy ott legyenek a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

Megosztva

 

 MTI Illyés Tibor
Fotó: MTI – Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitány elmondta, örömkönnyeket hullajtott a továbbjutást követően, s nagyon örült annak, hogy hazai közönség előtt tudták kiharcolni ezt a fantasztikus sikert, amelyre az ő születése óta, 1986 óta vár a magyar labdarúgás.

    Király Gábor számára duplán is hatalmas élmény volt a továbbjutás, ugyanis 101. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel pedig beállította a legendás Bozsik József rekordját.

    A válogatott korelnöke, a fantasztikus védéseket bemutató kapus elmondta, külön edzésprogrammal készült a pótselejtezős párharcra. Király, amennyiben pályára lép a jövő évi Európa-bajnokságon, 40 évével a legidősebb futballista lesz, aki kontinensviadalon játszik.

    “Ez egy óriási csapatmunka volt, a selejtezősorozatban három edzői stáb volt, ez tizenkét mérkőzésen sok, de ennek ellenére kiharcoltuk a továbbjutást. Hatalmas fegyvertény volt az oslói siker, összességében megérdemelten jutottunk tovább” – mondta a Haladás kapusa.

    A győztes gólt szerző Priskin Tamás az oslói összecsapás napján elhunyt Fülöp Mártonnak, illetve nagyapja emlékének ajánlotta fantasztikus találatát. “Nagyon boldogok vagyunk, alig várom már az Európa-bajnokságot. Az egész selejtezősorozat nagyon nehéz volt, a végén éppen csak lemaradtunk a legjobb csoportharmadik helyről, de aztán a csapat a pótselejtezőn bizonyította, hogy helye van a kontinensviadalon.”
“Még nem láttam a gólt, de talán ez volt a legszebb életemben”
– tette hozzá Priskin, aki csak közvetlenül a mérkőzés előtt tudta meg, hogy ott lesz a kezdőcsapatban.

    A pótselejtezős párharc egyik legjobbja Guzmics Richárd volt, aki számtalan fejpárbajt nyert meg Oslóban és a Groupama Arénában is. “A csapat mindent megtett a sikerért, csúsztunk másztunk a győzelemért. Köszönjük a szurkolóinknak, akik végig támogattak minket, szerettünk volna örömet szerezni nekik” – mondta. Hozzátette, alaposan felkészültek a norvég támadókból, a stáb elemzéseiből azt kapták, amit vártak.

    A találkozót követően a magyar játékosok még hosszú percekig ünnepeltek együtt a közönséggel, majd a szövetségi kapitánynak Bernd Storcknak is “kijutott”, a német szakembert ugyanis a levegőbe dobálva éltették.

    A magyar válogatott negyvennégy év után játszhat újra kontinensviadalon, legutóbb az 1972-es belgiumi tornán vehetett részt, nagy nemzetközi tornán az 1986-os mexikói világbajnokság óta nem járt a nemzeti csapat.

    A franciaországi Európa-bajnokság csoportjait december 12-én sorsolják.

 

(MTI nyomán)

 

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.