Kövess minket

Film

Vegyél forgatási relikviákat a Mad Men – Reklámőrültek sorozatból!

Online árverésre bocsátják a Mad Men – Reklámőrültek című amerikai filmsorozat relikviáit: több mint 1500 tárgyra lehet licitálni a szerdától két héten át tartó aukción.

Megosztva


Az árverést Ellen Freund szervezte, aki a hatvanas években játszódó sorozat gazdag és a korszaknak megfelelően retró látványáért felelt. A relikviákra a screenbid.com oldalon licitálhatnak az érdeklődők.

A New Yorkban játszódó sorozat főszereplője Don Draper, a brilliáns reklámszakember, megformálásáért John Hamm színész Emmy-díjat kapott. A másik főszereplő az Elisabeth Moss alakította Peggy Olson, aki titkárnőként kezdte, majd reklámosként alapozta meg felívelő karrierjét.

A hét évadot megélt, tavaly véget ért Mad Men a televíziózás történetének egyik legtöbb díjjal jutalmazott sorozata, három Golden Globe-díjat is kapott a legjobb dráma és négy Emmy-díjat kiemelkedő dráma-sorozat kategóriában.

Freund elmondta, évadonként 12 ezer dollárt (3,3 millió forintot) kapott a sorozat autentikus berendezéséért. A forgatókönyveket mindig nyolc nappal a forgatások kezdete előtt kapta meg. Ekkor elsősorban online keresett olyan kellékeket, amelyek jó állapotban maradtak fenn és lehetőleg azokból az évekből származtak, amelyekben az aktuális részek játszódtak. Mint elmondta, egyes tárgyakat édesanyjától, barátaitól vagy a stáb tagjaitól szerzett be.

Elárverezik például Don Draper tárcáját és azt az eljegyzési gyűrűt is, amelyet egykori feleségének, Bettynek adományozott valamint azt a súlyos ládát is, amelyben Peggy Olson a legutolsó epizódban összepakolta a dolgait.

Az aukció kiemelkedő darabja Draper kabrió típusú, 1964-es Crysler autója. Az aukciósház nem adott meg kikiáltási árat a járműhöz.

Néhány Mad Men relikviát már árvereztek el tavaly augusztusban, de ez az első alkalom, hogy az egykori stáb egyik tagjának felügyelete alatt kínálják eladásra a filmhez kapcsolódó tárgyakat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés