Kövess minket

Aztaa

Vegyél ki egy lapkasajtot a hűtőből, és dobd képen vele a kisbabádat

Itt a sajt-kihívás.

Megosztva

Forrás:

Szinte nem telik el úgy hónap az interneten, hogy ne bukkanna fel valamiféle új és meglehetősen idétlen kihívás. Challenge címszó alatt láttunk már fahéj -és mosótablettaevést, Kylie Jenner dús ajkai ihlette homemade szájpumpálást, ásványvízdobálást, Momót, Harlem Shake-et, Birdbox inspirálta szemkötőzést és a Black Beatlesre történő szoborrá merevedést is.

A sok-sok felesleges, céltalan és indokolatlan idétlenség után gyakran azt hisszük, már semmi új nem jöhet, de végül úgyis felüti a fejét egy trend, ami aztán több milliós tömegeket mozgat meg abból adódóan, hogy semmi értelme.

Legalább ilyen erősek a neten az elmúlt napokban pörgő pár másodperces videók, melyekben

vicces kedvű szülők tapadós sajtszeleteket dobálnak kisgyermekeik arcára.

Ahelyett, hogy az anyukák, apukák, testvérek a fotózáskor használatos “cheese” szó kimondására buzdítanák a kicsiket, egy sokkal radikálisabb módszert választanak, és valóságos sajtokat hajítanak nekik.

Mindez egy Charles Amara nevű Facebook felhasználó posztjával indult február 26-án, a sajtos babák viszont csak két nappal később, február 28-án robbantak be igazán egy bizonyos @unclehxlmes Twitterre feltöltött videójával. Ő éppenséggel a kistesója képét terítette be sajttal, amit végül 750 ezer kedveléssel és 10 millió megtekintéssel honorált a nagyközönség – a videó virálissá vált, a cheese challenge terjedni kezdett.

Nem sokkal ezután egyébként @unclehxlmes a túlzott felhajtásra hivatkozva törölte bejegyzését, helyette egy, a delete előtti megtekintések számát mutató screenshotot és egy általa írt bocsánatkérő és magyarázatot adó levelet posztolt, melyben kifejti, hogy nem gondolta volna, hogy a sajtos akciót ennyien megnézik majd, és elnézést kér a családjától a rájuk helyeződő hirtelen nyomásért és a nem várt hírverésért, megjegyezve azt, hogy már amerikai és angol hírügynökségek is felkeresték, hogy megkaphassák a videó felhasználásának a jogait.

Forrás: Twitter / @unclehxlmes

Forrás: Twitter / @unclehxlmes

Hiába viszont a nemes döntés, a videót eddigre már megnéző kisgyermekesek különös affinitást éreztek a saját megvalósításokra is, így rögtön nyitották a hűtőt, fogták a lapkákat, porontyaik elé álltak, elindították a felvételt, és hajítottak.

A koncepció végtére is ugyanaz maradt: szülők, bébik és rengeteg sajt. A jelenség abszurditása mellett a pólyások priceless reakciói adják a komikumot: van, aki megszeppenés után kacagásban tör ki, van, aki sírni kezd, és olyan is, aki szép komótosan lehámozza a homlokáról anyu edámiját, és majszolni kezdi azt.[vembed youtube=”ZhTxacA79Vo” ][instagram]BuhxbZ6n7E9[/instagram][instagram]Bue7i-RhfOf[/instagram]Minden bájosság ellenére a sajt kihívás rendesen megosztotta a közvéleményt és az internet népét. Legyenek azok a kommentelők, a külföldi vagy a hazai sajtó, a legtöbben elítélően írtak a challenge-ről, mely kapcsán főként a gyerekek megalázását és lejáratását emelik ki negatívumként. (Szerintünk azért kissé túl van démonizálva az egész, és ismét nagyobb hisztéria kerekedett, mint amekkorának kellett volna.)

Egy kritikus szemléletű apa például a többi szülő etikátlanságán felbuzdulva elkészítette a sajt challenge illendő és nem lealacsonyító verzióját:[twitter]https://twitter.com/Ryan11Alive/status/1101884541537538051[/twitter] A “kihívás” erdetét illetően van valami, amiről furcsamód csak nagyon kevesen tesznek említést. Arról van szó, hogy a challenge nem teljesen újkeletű, és nem egy teljesen eredeti valami, sokkal inkább egy már létező baromság, vagyis a kutyás sajt kihívás (!) továbbfejelsztése és emberi síkon történő újragondolása.

A gyors lefutású dog cheese challenge 2018 novemberében ban szabadult el, és igen, pontosan az történt benne, amit gondoltok: babák helyett a négylábúak fején csattantak a sajtok. Bár a Mashable beválogatta a 2018 legvadabb kihívásai listájára, erről a trendről jóval kevesebb embernek van fogalma, így a legtöbben jogosan élnek abban az illúzióban, hogy a kisgyerekes sajtdobálás egy teljesen forradalmi, nemrég született dolog.[vembed youtube=”a7Y_3U-nB7A” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés