Kövess minket

Tech

Vészesen drága lesz az HTC VR-sisakja

200$-al drágább, mint az Oculus Rift.

Megosztva

Minden jel arra utal, hogy 2016 a virtuális valóság éve lesz. Vagy legalábbis egy olyan éra kezdete, ahol átélhetjük milyen lehet űrhajósnak lenni, úgy nézhetünk divatbemutatókat, mintha ott lennénk, és persze a legfontosabb: átértékelődik a POV fogalma a pornóban. A legtöbbek által ismert Oculus Riftről már tudjuk egy ideje, hogy 600 dollárba fog kerülni és március végén érkezik, de most a konkurens HTC is bejelentést tett.

A HTC Vive nevű sisakot február 29-től lehet majd előrendelni izmos 800 amerikai zöldhasúért. Az első gépeket áprilisban kaphatják kezükhöz a vásárlók. Az ára már magában is elég meredek, és akkor még nem számoltuk hozzá, hogy a megfelelő élményhez egy atom PC-re is szükség lesz. Elsőre tehát úgy tűnik, hogy az Oculus orrhossznyi előnnyel indul: hamarabb jön ki, olcsóbb, és ne felejtsük el, hogy a Facebook áll mögöttük.

A HTC viszont a ráfizetésért cserébe jobb élményt kínál, hisz a Vive 2 játékkal és saját fejlesztésű kontrollerrel érkezik a valósághűbb élmény érdekében. Most már tényleg csak a Sonynál pattog a labda, hisz a Playstation VR-ról egyelőre nincs semmi konkrét info.

[vembed youtube=”-mxDQycSyDg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés