Kövess minket

Aztaa

Vevőt keresnek 2Pac saját tervezésű gyűrűjére

Megosztva

Árverésre bocsátja a Sotheby’s 2Pac utolsó nyilvános szereplése során viselt gyűrűjét. Az aukció a hip-hop 50. évfordulója alkalmából a hip-hopnak szentelt sorozat harmadik darabja, amelyen eredeti művészeti alkotások, történelmi stúdiófelszerelések, tornacipők és dzsekik, archív szórólapok és plakátok, ritka műtárgyak és még sok más tárgy kerül árverésre.

2Pac maga tervezte az arany, rubin és gyémánt gyűrűt, amelyet Kidada Jones-szal való eljegyzésének emlékére szánt, és egy „Pac & Dada 1996” feliratot is tartalmaz. A korona alakú gyűrű rubinnal van kirakva, amelyet két gyémánt szegélyez. A Sotheby’s szerint a gyűrűt a rapper jellemzően a bal keze gyűrűsujján viselte; a gyűrű bal oldalán lévő horzsolások arra utalnak, hogy a gyűrű valószínűleg rendszeresen érintkezett a kisujjgyűrűvel.

2Pac 1996. szeptember 4-én részt vett az MTV Video Music Awards díjátadón a New York-i Radio City Music Hallban, ekkor is viselte a gyűrűt. Három nappal később lelőtték egy autós lövöldözés során Las Vegasban; egy héten belül belehalt sérüléseibe.

A gyűrű várhatóan 200 000 és 300 000 dollár közötti összeget fog érni az árverésen. Az online árverést július 18-25. között tartják.

(Pitchork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés