Kövess minket

Campus

Videó: így emlékeztek a Campuson a Linkin Park elhunyt énekesére

Sokkolta a világot a hír, hogy a Linkin Park énekese, Chester Bennington felakasztotta magát. A debreceni Campus Fesztiválon is volt koncert, ahol rá emlékeztek.

Megosztva

Forrás:

Tragédia árnyékolta be világszerte a csütörtök estét: helyi idő szerint ekkor lett hivatalos, hogy öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese. A hír a zenésztársait is megdöbbentette, többek között a System of a Down gitárosa, Daron Malakian írt az első találkozásukról, részvétét fejezte ki a Stone Sour, de Hosszú Katinka, Rihanna, az Imagine Dragons és a Cypress Hill is gyászolják Chester Benningtont.

A debreceni Campus Fesztiválon a Paddy and the Rats tett megható gesztust azzal, hogy nem csak szóban idézték fel a tragédiát, hanem áthangszerelve előadták a Linkin Park egyik legnagyobb slágerét, a Numbot.

[fbpost]https://www.facebook.com/paddyrats/videos/1528079933897211/[/fbpost]

100 százalékosan elstartolt a Campus

Forrás:

Az elég pörgős szerdai, nulladik nap után csütörtökön már minden helyszínt megnyitottak, így a Telekom Nagyszínpad és környéke is elérhető már a látogatók számára. Több fröccsös pult van, ételből is már nagyobb és színesebb a kínálat (eddigi favoritunk Ági és a lepcsánkája, nem érdemes kihagyni).

Este a Halott Pénz próbálta felrázni a fesztiválozókat, több-kevesebb sikerrel, hiszen az igazi buli csak az utolsó néhány számra indult el, azt megelőzően az első sorokon kívül alig-alig sikerült megmozgatni a közönséget – legalábbis ahhoz képest, hogy nagyszínpados fellépők voltak. Velük ellentétben egy kisebb színpadon az Irie Maffia sokkal inkább ráérzett a bulizókra, meg is tudta őket mozgatni. Bár a Halott Pénzhez képest rájuk jóval kevesebben voltak kíváncsiak, mégis nagyobb hangulatot varázsoltak a Nagyerdőre.

Debreceni helyszín lévén egyértelmű, hogy az este legnagyobb durranása a Tankcsapda volt, akiket még mindig óriási és kitörő lelkesedéssel és szeretettel fogad a hazai közönség. Bár pont emiatt meglepő volt a csütörtökre szervezett fellépés, de a rajongókat ez sem tántoríthatta el – nem lehet véletlen, hogy ezen a koncerten láttuk a legtöbb napijegyes vendéget.

Forrás:

A „régi” csapdások örülhettek, az elmúlt idők koncertjeihez képest ugyanis meglepően kellemes arányban voltak a régi és az új számok. Az első nagyobb tombolásra nem is kellett sokáig várni, hiszen már az elején elhangzott az Üljenek a fiúk ölébe a lányok, amit olyan hangerővel énekelt mindenki, hogyha Lukács elhallgat, akkor is lehetett volna érteni a dalszöveget. Hasonló katarzist váltott ki a koncert végéhez közeledve a Rock & Roll rugója is, amit garantáltan nem csak a fesztivál területén lévők, hanem annak a néhány kilométeres körzetében lakók is tisztán kivehettek. Lukács szórakoztatóan beszólós hangulatában volt, tett megjegyzéseket a színpad előtt, a magasban felhúzott színes szalagokra, és az „összes fesztivál kötelező kellékeként” aposztrofált óriáskerékre is (a Campus Eye-on egyébként egy menet 1900 forint, 12 éven aluliaknak 1200 forint, így azért viszonylag mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki pár percre a Nagyerdő fái fölé akar kerülni).

Péntek este láthatjuk a Brainst, a 30y-t, visszatér ’93-ból a 2 Unlimited, a Kowalsky meg a Vega pedig kétségtelenül a 2017-es Campus Fesztivál legnagyobb és legjobban várt húzónevét, a Prodigy-t vezeti majd fel.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés