Kövess minket

Tech

Videófelvevő napszemüvegeket dobott piacra a Snapchat

Vajon be tudnak törni arra a piacra, ahol a Google elbukott?

Megosztva

A Snapchat hivatalosan is kiszélesítette a portfólióját és most már nem csak szoftverben, hanem hardverben is gondolkodnak. Első termékük, a Spectacles, egy videófelvételre is alkalmas napszemüveg, mely ha sikeres lesz, utat törhet a Google által bepróbált, de eddig még üresen tátongó okosszemüveg piacra.

A Spectacles a Google Glass-szal ellentétben nem akarja helyettesíteni a telefonunkat. Nem lehet rajta emaileket olvasni, vagy livestreamelni, egyetlen dologra jó: 10 másodperces videófelvételek készítésére, melyeket később megoszthatunk Snapchaten, vagy elküldhetünk a barátainknak. A színes szemüvegek bluetooth-on keresztül csatlakoznak a telefonunkhoz és minden egyes felvett 10 másodpercet a Memoriesba küld, tehát nem automatikusan posztolja őket, így később kiválogathatjuk, hogy mit akarunk kirakni és persze filtereket, szövegeket is rakhatunk rá, vagy elküldhetjük privátba valakinek. A videómód elindítására egy külön gombot helyeztek el a szemüvegen, a baloldali kör pedig folyamatosan jelzi a körülöttünk lévőknek, ha épp videózunk.

A felvett videó minősége a megjelentek tesztek szerint hagy kivetnivalót maga után, de cserébe a kamera halszemszerűen rögzít, így nem csak vertikálisan, hanem a telefont elfordítva, horizontálisan is élvezhetjük életünk filmjeit. A cég még arra is ügyelt, hogy ne árassza el a piacot a szemüvegekkel, mivel csak az általuk felállított automatákból lehet megvásárolni őket (átszámítva kb. 37 ezer forintért), és nem is nagyon mondják el, hol vannak azok a bizonyos automaták, így gerjesztve csalóka hype-ot az egész körül.

[twitter]https://twitter.com/raywongy/status/798172095352098816[/twitter]
A dolog mindenesetre működik, a TechCrunch beszámolója szerint például a kaliforniai Venice Beachnél több százan álltak sorba az automata előtt a megjelenéskor. Meglátjuk lesz-e annyira sikeres, hogy egy Spectacles 2 már Európában is kapható legyen.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés