Kövess minket

Stílus

Vincent büszke lenne: érkezik a Vans és a Van Gogh Múzeum közös kollekciója

Artsy kollaboráció a láthatáron.

Megosztva

Forrás: Hypebeast / VANS

Kapszulakollekcióra áll össze a Vans és az amszterdami Van Gogh Múzeum – közölte a kaliforniai cég. Célkitűzésük, hogy stílusos szetteken keresztül is népszerűsítsék a világhírű posztimpresszionista művész remekeit, akit máig a világ egyik leghíresebb festőjeként tartanak számon.

„El vagyunk ragadtatva, hiszen a közös munka a Vans-szel belellik a küldetésünkbe, miszerint Van Gogh életét és munkáját annyi ember számára hozzáférhetővé szeretnénk tenni, amennyinek csak lehet, ezáltal gazdagítva és inspirálva őket.” – nyilatkozta Adriaan Dönszelmann, a képtár ügyvezető igazgatója.

A kapszula egy bomber dzsekit, egy hátizsákot, két sapkát, hosszú -és rövidujjú pólókat, egy kapucnis pulóvert, plusz a brand ikonikus Sk8-Hi, Slip-On, Authentic és Old Skool modelljeit foglalja magába. A textilek a nyugati parti divatóriás jól ismert kockás mintája alatt Vans & Vincent felirattal vannak ellátva, a cuccok színskálája pedig a pasztelpinktől egészen a türkizig terjed.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

A márka a múzeum csapatával karöltve dolgozott, kiválasztva a művész Koponya, Virágzó Mandulaágak, Napraforgók című festményeit és egyik önarcképét. Emellett extraként kapunk egy speciális, csík nélküli Old Skoolt az Old Vineyard with Peasant Woman mintázatával, a Slip-Onokra pedig Vincent kézzel írt leveleit másolták, amiket testvérének, Theónak címzett. A Vans dizájnerei több, mint 700 iromány közül válogattak, majd a legjobb illusztrációkat és idézeteket nyomták rá a belebújós lépőkre.

A göncök augusztus 3-án debütálnak világszerte a Vans és a galéria weboldalán túl a hivatalos üzletekben, köztük Magyarországon is. A bevételek teljes egészét a múzeum kapja majd, hogy a jövőben is tovább tudják adni az alkotó örökségét a jövő generációinak.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés