Kövess minket

Aztaa

Vírusként terjed a koronavírus-pornó a neten

Alternatív kiút a pánikból.

Megosztva

Figyelem: A cikkben található linkek némelyike felnőtt oldalakra vezet.

Talán senkinek sem újdonság, hogy a Wuhan városában (Kína) felbukkant COVID-19 koronavírus mostanra a világ nagy részén jelen van és terjed, ezzel nem kicsi pánikot okozva több országban, köztük Magyarországon is, ahol tegnap számoltak be az első két hivatalosan is fertőzött személyről. Annak ellenére, hogy láthatóan nagy az aggodalom, a reakciók igencsak eltérőek globális szinten.

Az tagadhatatlan, hogy rengeteg változáshoz vezetett a betegség megjelenése: számos település karantén alá került, Iránban, ahol sokáig titkolták, hogy tombol a járvány, most pont ennek a levét isszák, Mekka épp kong az ürességtől, mert fertőtlenítik, az új Bond-film a koronavírus miatt lett kitolva, itthon – ahol tudniillik kifosztották a boltokat – sokan azt vallják, hogy mindez csak humbug, ahogy minden ilyen jellegű járványt, úgy ezt is túléljük majd, a szintén karantén alá helyezett Olaszországban pedig a trapzene nyelvén fejezik ki frusztrációjukat a rapperek. 

Jól látni tehát: ahány ország, közösség, művészeti ág és ahány zegzuga az internetnek, annyiféle válasz érkezik a vírusra, és annyiféle feldolgozását látjuk napi szinten. Nem kivétel ez alól a pornó abszurd világa sem – mint a VICE a minap megírta, nem csak koronavírus-rap, hanem

KORONAVÍRUS-PORNÓ IS VAN MÁR, AMI VÍRUSSZERŰEN TERJED A LEGNAGYOBB FELNŐTT VIDEÓMEGOSZTÓKON.

De nézzük csak pontosan, hogy miről is van szó. 

Forrás: VICE / Pornhub / Spicy x Rice

Egy héttel ezelőtt felkerült a Pornhubra egy Testkamerás felvétel: Járványvédelmis ügynök feltérképezi az elhagyatott Wuhant című videó, melyben egy védőruhát viselő ember, nevezetesen Jerry nedves kalandjait követhetjük végig FPS nézetben. A 3 perc 40 másodperc hosszú videóban hősünk nehézkesen veszi a levegőt, szíve hevesen ver, a walkie talkie-ján pedig hiába keresik, nem tud válaszolni a rossz vétel miatt. Ezután hirtelen megjelenik egy orvosi ruhás nő, aki Jerryre veti magát, innentől pedig már mindannyian ki tudjuk találni, hogy mi történik. 

Az elhagyatott Wuhanban játszódó videó tartalmát tekintve némi igazságot is hordoz, ugyanis a kínai város, ahonnan a vírus útjára indult a karantén alá vonás után valóban egy kietlen vidékké vált, jól szemléltetik ezt például a New York Times cikkében látható fotók

Forrás: Pornhub / Spicy x Rice

De visszatérve a lényegre: a szomorú valóságot „szórakoztató” tartalommá varázsoló víruspornót a japán Spicy x Rice csatornájára töltötték fel, ahová azóta egy új, hosszabb videó is felkerült tegnap, ebben a látottak – és a cím alapján – a járványvédelmis férfi őrizetbe vesz egy pink hajú ázsiai lányt (akinél fennáll a fertőzés veszélye), majd miután ez végbemegy, elég hamar összegabalyodnak.

A Pornhubon ezen kívül már 130 találat van a „koronavírus” keresőszóra, itt többek közt olyan, általában maszkos szereplőkkel teli videókat találunk, mint a „Koronavírus miatt karanténba zárt milf kemény b@szása az ellenszerért cserébe”, „Koronavírusos betegek szeretkezése a karanténszobában”, vagy „A srác durva erekciójával küzd a koronavírus ellen”

Szürreális a helyzet a Pornhub melletti másik pornó-óriás XHamsteren is: habár itt még csak öt koronás videót találunk (ebből az egyik csak egy régről repostolt nővérkés felvétel), az oldal ingyenes prémium profilokat kínál a Wuhanban ragadt fertőzötteknek (!!!). Igen ám, csakhogy az ajánlatot akkora érdeklődés fogadta, hogy Alex Hawkins szóvivő szerint az oldal teljesen befagyott, így nem is lehetett új accountokat létrehozni. Különösen bizarr csekkolni a szituációt magyarázó poszt alatti igen szemléletes kommentszekciót, ahol irániak, koreaiak, teherániak és olaszok sokasága kéri, hogy aktiválják már a profiljukat. 

Forrás: XHamster.com

Ha koronavírus-pornóról van szó Little Squirtles és párja, Chase nevét mindenképpen ki kell még emelnünk. Ők a „COVID-19 Koronavírus: a feltüzelt szajhának védelemre van szüksége a vírus kitörése alatt” című videójukban maszkot viselnek szex, sőt még orális aktus közben is, mégpedig okkal. Mint Chase a VICE szerzőjének elmondta, a Delta légitársaság helyes maszkviselésről szóló oktatóanyaga inspirálta őket a kis pajzán filmjük elkészítésében, mellyel sajátos módon kívánják felhívni a figyelmet a vírus elleni védekezés fontosságára. 

Forrás: VICE / Pornhub / LittleSquirtles

A VICE-nak emellett sikerült még megszólítania a Spicy x Rice duóból a férfi felet, azaz Spicy-t, aki a következőt nyilatkozta a para pornó-trendről: „Véleményem szerint az emberek ugyanazzal a kettős érzéssel fordulnak a koronavírus-pornó felé, mint amivel a horrorfilmekhez is viszonyulnak: mind olyan dolgokat keresünk, amik „életre keltenek” minket. A koronavírus egy olyan valami, ami majdnem mindenkiben félelmet kelt napjainkban, nem is beszélve a maga rejtélyességéről. Mégis, ilyenkor fontos, hogy az ember képes legyen „érezni”. Így hát mi lehetne jobb eszköz arra, hogy izgalomba hozd magad, mint a világméretű krízis, aminek mind részesei vagyunk.”

Ez mind tök fun, ugyanakkor az amúgy is kicsit visszás pornós trend terjedését jogosan nézhetik rossz szemmel az érintettek, ezt pedig a homemade pornós Spicy is érzékeli: „Tudjuk, hogy a koronavírus egy virális jelenség, amiből lehet meríteni, de azzal is tisztában vagyunk, hogy sok ember életét tragikus módon befolyásolta. Senkit sem akarunk azzal megbántani vagy felhúzni, hogy túl valóságosnak állítjuk be a dolgot.”

Forrás: VICE / Pornhub / LittleSquirtles

A VICE állítása szerint a legnagyobb baj a koronavírusos pornóval, hogy a készítők általában csak meg akarják lovagolni a mémként is futó vírus-trendet, és általában az olyan videókhoz is odaírják a COVID-19 nevét, ami tartalmát/szkriptjét tekintve nem is kapcsolódik a vírushoz. Nem mellesleg pedig azzal, hogy sarkítva szinte kizárólag ázsiai személyeket szerepeltetnek ezekben az anyagokban, ha nem is szándékosan, de tovább mélyítik a rasszizmust és erősítik a gyűlöletet, ami több kínai és távol-keleti személyt is súlyt a vírus felbukkanása óta (a konkrét esetek listája országos bontásban itt található). Ez az állítás egyébként cáfolható, legalábbis az szemmel látható tény, hogy a legtöbb otthon vírus-pornót készítő Pornhubber maga is ázsiai. 

Ez történik hát a világháló cenzúramentesebb berkein belül, a korona-pornó (ahogy a Sonic-pornó is) egy létező jelenség, melynek etikusságát már mindenki döntse el maga. Ami a trend relevanciáját illeti, mi nem jósolnánk neki hosszú karriert, valószínűleg előbb eltűnik majd, mint az igazi vírus, bár ez inkább történhetne fordítva.

(VICE)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés