Kövess minket

EFOTT

Visszavonja az EFOTT a fenékfogdosós plakátot a negatív reakciók miatt

Nem állt szándékukban kedélyeket borzolni.

Megosztva

Nem reklámozza többet magát az EFOTT fesztivál azzal a plakáttal, amin egy lány a saját fenekét fogja meg, mivel sokan szexistának kiáltották ki. A plakát először a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalon jelent meg, de a fotón elsőre úgy tűnt, mintha egy másik ember fogná meg a lány fenekét, a sarokban a feszt logója és a „Csak Szabadon” szlogen látható.

Forrás: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

A kommentek közt undorítónak titulált reklám ilyenformán könnyen azt az üzenetet küldheti, hogy normális dolog csak úgy valakit fogdosni a rendezvényen. Miután több weboldal is lehozta a plakátról készült képet a fesztivál szervezői Facebookra feltöltötték jobb minőségben az eredetit, amin már kivehető, hogy a kéz egy női kéz, sőt igazából a lány saját keze, és csak a fenekére rakott matricát mutatja a kamerának. A fesztivál „likeversenyre” bocsátotta a képet, azaz a közönségre bízták a döntést. Az indulatok viszont így sem csillapodtak, sokan úgy vélték, eleve ízléstelen egy ilyen képpel népszerűsíteni a fesztivált. 

Forrás: EFOTT Facebook

Az EFOTT végül kicsit sértődötten ugyan, de visszavonta a plakátot és többet nem is helyeznek ki, alább a közleményük:

„A bikinis képpel kapcsolatban határozottan szeretnénk kijelenteni: nem állt szándékunkban a kedélyeket borzolni, azt pedig végképp nem feltételeztük, hogy bárki is férfi kéznek nézi a hölgy saját kezét. A kép vitatottságára való tekintettel a jövőben mellőzzük annak használatát.

Update: Mi tényleg kíváncsiak voltunk a fesztiválozók véleményére a fotót illetően, ahol a hölgy a saját francia manikűrös kezével mutatja a frissen felhelyezett tetoválást a strandon állva. Tudatos feszültséggenerálás közepette a fesztiválozóink párttatlan véleményét nem fogjuk megtudni, pedig valóban érdekelt volna minket. 

Köszönjük a figyelmet, hajrá Sean Paul, jó bulizást! 

EFOTT”

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés