Kövess minket

Zene

Vízumkorlátozásokat vezet be az Egyesült Államok a magyar állampolgárokkal szemben

Megosztva

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közleményt tett közzé, melyben közölték, hogy szigorítják a magyarok beutazási lehetőségeit. A közlemény szerint a vízummentességi program keretében kínált érvényességi időt azonnal két évről egy évre csökkentik, és hogy a rendszer keretében csak egyszeri látogatásra lesz lehetőség, többszöri látogatásra nem – írja a Portfolio.hu.

A döntés azonnal életbe lép, de az augusztus 1-je előtt kiadott engedélyeket nem érinti. A szigorítás a programban résztvevő országok közül csak Magyarországot érinti. Az indoklás szerint a döntést azért hozták meg, mert a magyar kormány több százezer határon túli magyarnak adott államolgárságot, és ezáltal több százezer útlevelet állítottak ki, anélkül, hogy az amerikaik szerint a személyazonosság ellenőrzésére vonatkozó követelmények megvoltak volna.

A Belügyminisztérium azt reagálta a hírre, hogy Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól amit ők nem adtak ki, mert a „külhoni magyarok biztonsága a tét”.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük