Kövess minket

Hiphop

Volt gitárosa beperelte a The Roots-ot

Leonard “Hub” Hubbard-ot 2007-ben rákkal diagnosztizálták, azóta nem kap a jogdíjakból.

Megosztva


A legendás philadelphiai zenekart 1992-ben alapították, a gitáros tagja volt az eredeti formációnak. Sőt, alapító tagként tulajdonrészt is birtokolt a csapatban. 2007-ben Hubbard-ot rákkal diagnosztizálták, mely a vérét támadta meg.  Ettől kezdve a gitáros nem tudott részt venni a zenekar életében és helyére új embert is találtak.

“Hub” most beperelte egykori zenésztársait, a dobos Questlove-ot, az emszí Black Thought-ot és a csapat menedzserét is! Azt nehezményezi, hogy – bár szerződése van, mely biztosítja őt, hogy a zenekar bevételeiből, annak ellenére is részesülnie kell, hogy kvázi egyáltalán nem vesz részt a csapat életében,- egy dollárt sem kapott az elmúlt 9 évben.

A vád birtokában van egy 2014-es levél, melyben a csapat menedzsere megfenyegeti a basszerost, hogy a továbbiakban nem fizetik az életbiztosítását, sőt, semmiféle bevételből sem kap, a tulajdonrésze ellenére sem.

Kevesen tudják, hogy a The Roots, 2014 óta az állandó zenekar az Amerikában rendkívül népszerű Jimmy Fallon által vezetett The Tonight Show-ban.

(hiphopdx nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük