Kövess minket

VOLT

VOLT-napló 1. rész: megérkezés, Wiz Khalifa, toronyugrás, kajamustra

A hőmérséklet kb. ezer fok, az ember még több, de hősiesen tartjuk a frontot – élménybeszámoló a VOLT Fesztivál 2. napjáról.

Megosztva

Tegnap megérkezve régi ismerősként köszöntöttem már Sopront és a VOLT Fesztivált: ahogy minden évben, idén is van, aki lómaszkban vagy guminővel partizik, a punkok a bejárat előtt isznak, mindenki vízipisztollyal mászkál, napközben minden kihalt, estére óriási a tömeg. De van újdonság is bőven.


Kezdjük a beléptetéssel: az első napokban többen órákat vártak, mert idén jócskán megbonyolították ezt az egész beengedési ceremóniát biztonsági okokból: a karszalag átvételekor beszkennelik a személyidet, így csak te léphetsz be azzal a jeggyel onnantól, mert a bejáratnál, amikor leolvassák róla a kódot, látják a képedet is. Szóval fölösleges próbálkozni jegyüzérkedéssel, vagy az út szélén megvenni az „eladó” karszalagot, mert ha nem a te nevedre szól, könnyen ki fogják szúrni. Sajnos az este érkezőknek marad a sorbanállás, mi csak azért úsztuk meg, mert még délelőtt mentünk.


Idén újra variáltak egy kicsit a nagyszínpadokkal, most a Petőfi Nagyszínpad van ott, ahol tavaly a Telekom volt, és az utóbbi pedig oldalra került – a városba így jobban lehallatszik a zene. A kempingben sem nagyon lehetett aludni, ennyire az előző években nem volt azért hangos, talán három csendes órám lehetett, mielőtt felforrt a sátor, és ki kellett jönnöm.

A VOLT egyik új eleme a Légiiránytás tornya, ahonnan néhány ügyességi feladat megoldása után hatalmas, felfújt párnára lehet leugrani. Mindezt full ingyen, és még kalapot vagy napszemüveget is kapsz a végén, szóval ha a bungee jumpingnál könnyebb kihívást keresel, abszolút megéri. Ki is próbáltam reggel, jó kis adrenalinlöket volt a nap elejére. A másik újdonság az óriáskerék, amit első nap próbáltunk ki, szuper föntről a kilátás:

[vembed fbvideo=”https://www.facebook.com/offmediahungary/videos/vb.957893424244478/1203929542974197/?type=2&theater” ]
Kajatéren persze idén is drága minden, a Huge Pizza Slices és a hotdog továbbra is az egyik legjobb választás az esti részeg kajáláshoz. A különlegességek között megjelent a töltött kürtős kalács, amiben nutella vagy fagyi van, azért el lehet csábulni.

Kreativitásból sincs hiány, még a kukákat is kifestették, vannak drótgombák, a VOLT feliratot pedig idén fényfestéssel színezték ki. Lehet graffiti képet készíteni és megemlékezni az 56-os forradalomról egy-egy jelenet kifestésével, amivel az óriáskerék lábát díszítik.


A Diákhitel sátorban csütörtökön Csernus doki tartott előadást, aki a szokásos showműsorát nyomta, és szétszedte az embereket a színpadon. A párkapcsolatok, ezen belül pedig az önismeret és a hitelesség volt a téma – az egyik kihívott pár már lehet, hogy szakított is azóta. Azért remélem, nem.

Az este egyik legjobban várt koncertje Wiz Khalifa volt, ahol hisztérikus visítozás és fűszag töltötte be a várakozás perceit. A rapper nem okozott családást, a koncert alatt két óriási joint is előkerült, igaz, felfújható formában bedobva a közönségnek. A koncertet látványos, színes hátterek kísérték, és minden szokásos attrakció megvolt a felszálló gőztől a kilőtt konfettiig – de nem is ezért volt jó, hanem mert Wiz alál laza, és ez átragadt a közönségre is, felszabadultan táncolt mindenki. Utána Axwell és Ingrosso párosa szórakoztatta az ottmaradt a tömeget, bár a Lean On remixét hallani tőlük egy kicsit csalódás volt, azért maradt még valami a Swedish House Maffiából, és a végére eléggé felpörgött a buli. Utána a másik nagyszínpadon a Punnany Massif zárta az estét. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés