Kövess minket

VOLT

VOLT-napló 2. rész: ennyi Iron Maiden-pólót még életemben nem láttam

Teltház és rockerek tömött sorokban: pénteken bedübörögte a Tankcsapda és az Iron Maiden a soproni hegyoldalt.

Megosztva

Idén újra ráerősített a VOLT a rock-vonalra: pénteken a Tankcsapda és az Iron Maiden csábították be a zúzásra vágyó tömegeket. Már hetekkel ezelőtt elfogyott minden jegy az angol metál banda koncertjének napjára, és reggel óta szivárogtak befelé a rajongók, jelentősen növelve a fesztivál Iron Maiden-póló koncentrációját.


Napközben benéztünk a városba: itt több rögtönzött, szabadtéri koncertbe is belefutottunk a Fő tér felé menet, ahol a nap nagy attrakciója a macskakövek kiszínezése volt. Az óriás szín-tér-kép a VOLT 2016 és a Sopron feliratot adta ki, a szabadon maradt területeken pedig bárki elkészíthette a saját alkotását. A VOLT Cafénál felavatták a „Sopronban mindig is jó VOLT” szobrot, egy kezet, amivel lepacsizhatunk, ha megérkezünk a fesztiválra, és ide került a tavalyi VOLT Fesztiál felirat is.Estére visszaérve már az Iron Maiden-pólósok sűrű tömege borította a hegyoldalt, a nagyszínpadok előtt tömve volt minden. A Tankcsapda elrúgta az estét egy tűzeffeketekkel felturbózott koncerttel, aztán egy teátrális belépővel megérkezett az Iron Maiden. A színpadépítők itt igazán kietettek magukért: ősi templomromok között zenélt a banda, miközben a háttérben a maja piramisok látszottak. A koncert egy videójáték-szerű animációval indult, ahol egy óriás kéz kiszabadított egy esőerdőbe szorult repülőgépet (már majdnem azt hittem, a Lostot nézem), ami aztán elstartolt, és ezzel együtt feldübörgött a metál is.

[vembed fbvideo=”https://www.facebook.com/offmediahungary/videos/vb.957893424244478/1204877689546049/?type=2&theater” ]
A koncert után a rockerek szép lassan elszivárogtak, mi pedig az izlandi Gus-Gus „viking-diszkójában” zártuk az estét. Galériánkat a VOLT Fesztivál 3. napjáról itt nézhetitek meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés