Kövess minket

Rock

Wattican Punk Ballett és Anez őrület egy estén

Anez nyitotta a sort a Gozsdu Manóban, amit a berlini koncertkörútjuk után elsőként lőttek be a hazai éjszakában.

Megosztva

A Wattican-hoz hasonlóan, ők is mindig valami újat hoznak, és nyújtanak látványilag, zeneileg is, amivel mindig meglepik a lelkes közönségüket. Extrém hangszerek, kedves fények, egyedi ruhák.

[vembed youtube=”OpDWXLt9NdA” ]

Sokan Björk-höz hasonlítják, pedig saját, eklektikus, durva világuk van, minden alkalommal ez a hangulat lengi körül őket, amit a hanggal való technológiai és sokszor esztétikai játék csak varázslatosabbá tesz.

Ami meg a jófejségüket még jobban bizonyítja, itt lehet letölteni az első albumukat, teljesen ingyenesen.

Utánuk következett az örmény-orosz Wattican Punk Ballett.

w2

A Deti Picasso-ból már jól ismert testvérpár – Gaya és Karen Arutyunyan – új formációjukkal, a Wattican Punk Ballettel hódítják meg épp a világot.

Az örmény testvérpáros, igazi gyöngyszem a magyar zenei szférában. Régen be kellett érnie a magyar közönségnek, hogy félévente látogatnak el hozzánk a Deti Picasso-val, 2007-óta viszont sokkal többször örvendeztetik meg a hazai nagyérdeműt, fantasztikusan energikus, és magával ragadó koncertjeikkel, köszönhetően annak, hogy azóta Magyarországon élnek.

[vembed youtube=”ZURm7UgRrpw” ]

Ez most sem történt másképp, Gaya a pálinkától vaddá vált, így a későbbiekben szuper harci cukorként tarolta le a közönségét, eszméletlen hozzáértéssel, dobolással, közben néhol az őrület határát feszegető, máskor pedig az operába illő magaslatokat megütő hangjával. Ehhez hozzájött még pozitívan a magyarul való káromkodás, az egyedi performansz a színpadon, és a sajátos (ezt csak ők értik) testvéri összhang, Karen elképesztő gitártechnikájával.

Nem hiába szeretik őket ennyien, és játszanak mindig teltházas bulikon.

Lelkesedésük töretlen, sőt, egyre kreatívabbak, és minden koncertnek úgy örülnek, mintha az első lenne. Teljes erőbedobással dolgoznak és szórakoztatnak, miközben külső megjelenésükkel is egyedivé varázsolják az amúgy is különleges és pszichedelikus, földbedöngölős stoner vonalat is felmutató egyestés szeánszot.

[vembed youtube=”-sQ_B0nvyxo” ]

Hol kisgyerekek alkotják a háttér kórust, hol a közönséget vonják be a nótázásba, ahogy ez most is volt. Aztán jöhet a mézes pálinka osztogatás. Ez is egy teljesen egyedi megmozdulás a részükről, hogy mindig készülnek valamivel! Vagy saját készítésű örmény finomságokkal, sütivel, vodkával, és azzal a rengeteg szeretettel, amit rá zúdítanak a közönségre.

Ezen az estén mázlistának érezhette magát az ide látogató, mivel remek látványvilággal és zenei gyönyörrel ajándékoztak meg minket, a kedves, és szerény, a zene szeretetéért játszó előadók.

Így hát nincs más hátra, mint egy hatalmas köszönet Nekik, és várjuk a folytatást!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés