Kövess minket

Hiphop

Will.i.am: Manapaság nem a Nas-ok, vagy Rakim-ok korát éljük, ne is hívjuk hiphop-nak

A The Black Eyed Peas frontembere nem éli az újhullámos zenéket.

Megosztva

Forrás:

Nyolc év “hallgatást” követően, idén októberben adott újra életjelet magáról a The Black Eyed Peas csapata (immár Fergie nélkül) a Masters of the Sun Vol. 1 című tizenkétszámos LP-vel. A srácok – will.i.am, apl.de.ap, illetve Taboo – visszatértek a gyökereikhez, és egy valódi rap-lemezt hoztak össze, rengeteg politikai utalással, odamondogatós szöveggel, klasszik ütemeket meglovagolva. Az albumon a stílus nagy öregjei működtek közre, hallhatunk verzéket például Nas-tól, Slick Rick-től, Ali Shaheed Muhammad-tól, valamint a néhai Phife Dawg-tól is.

Nem mindig volt ez azonban így. Emlékezhetünk rá, hogy krú a kétezres évek elején többször megmerítkezett a pop-zenei áramlatokban, ezzel szerezve világhírnevet maguknak. Azóta viszont komoly változásokon ment keresztül a hiphop, melyek nem feltétlen nyerték el a szólóban is sikeres will.i.am tetszését.

“Melyik a legnépszerűbb sport a Földön? A labdarúgás, méghozzá azért, mert mindenki játszhatja. Az a baj, hogy rappelni is mindenki tud. Manapság már nem kell különösebben tehetségesnek lenned ahhoz, hogy zenéket csinálj. A rap lett a legalacsonyabban lévő gyümölcs a fán, bárki leszakíthatja. Eltűntek a Nas, vagy Rakim szintű emszík. Nincsenek mély mondanivalóval rendelkező számok, hiányzik belőlük az értelem. Ez már nem hiphop, ez “csak” szimplán rap. A hangszeres zenék viszont nagyot robbanhatnak a jövőben” – mondta egy friss interjúban a Rolling Stone magazin munkatársának, amivel természetesen sokaknál kiverte a biztosítékot.

Persze nem a focis hasonlatával.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés