Kövess minket

Hiphop

Yeat nem lett jelölve Grammy-díjra, mégis hallgatottabb, mint a „Legjobb Új Előadó” kategória előadói együttvéve

Megosztva

Továbbra is téma a zenekedvelők körében a 2023-as Grammy-jelöltek névsora, pontosabban a Grammy-nemjelöltek névsora, azaz a méltánytalanul kihagyottaké. Egy előző cikkünkben már összeszedtünk pár nevet, Summer Walker, Nicki Minaj, de Megan Thee Stallion, Denzel Curry, Joey Bada$$, és Freddie Gibbs sem került jelölésre, és habár nyilvánvaló, hogy egyszerre mindenki nem kerülhet rá a listákra, mégis érdemes még egy nevet kiemelni.

Ő nem más, mint Yeat, akit hatalmas hype vesz körül, legalábbis a feltörekvő előadók között biztosan. A gen-z cloud-trapper az alábbi összesítés szerint egy év alatt 1,8 milliárd streamet hozott össze az USA-ban, többet mint a „Legjobb Új Előadó” Grammy kategória jelöltjei összesen. Yeatet a második lemezével robbantó és a díjra legesélyesebb Latto sem tudja még csak közelíteni sem az 500 milliós streaming számaival.

Yeat ennek ellenére nem lett jelölve a kategóriában (ahogy másikban sem), ami csak erősíti Denzel Curry szavait, miszerint csak a mainstream előadókat díjazzák és még csak meg sem próbálnak egy kicsit lenyúlni az undergroundhoz.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés