Kövess minket

Hiphop

Young Thug behúzott egy győzelmet a januári tárgyalása előtt, nem használhatják bizonyítékként a mobiltelefonját

Megosztva

Miután Gunna szabadult a börtönből, kicsit Young Thug is örülhet végre, hisz behúzott egy apró, de fontos győzelmet a bíróságon. A rappernek, akit azzal gyanúsítanak, hogy a YSL kiadóját bűnszervezetként is működtette, továbbra is januárig kell várnia a tárgyalásáig, de most a bíró úgy döntött, hogy többek között a telefonját és annak tartalmát nem használhatják majd a perben, mint bizonyíték.

A FOX5 beszámolója szerint a Fulton megyei bíró, Ural Glanville Thugger ügyvédjével értett egyet, mikor az azt állította, hogy a rendőrség egy illegálisan végrehajtott razzia során foglalt le a rappertől tárgyakat. A védőügyvéd szerint a hatóságoknak nem is volt házkutatási parancsuk, mégis átkutatták Thug házát, és lefoglalták a mobilját, egy számítógépet, valamint kevés mennyiségű marihuánát. Az ügyvéd azt kérte, hogy ezeket azonnal szolgáltassák vissza a rappernek.

A döntésnek köszönhetően a mobil és számítógép tartalmát nem lehet a per során bizonyítékként felhasználni, ami akár meg is nehezítheti az ügyészség dolgát.

Gunna eközben a napokban elhagyhatta a börtönt, mivel vádalkut kötött. A rapper egy vádpontban vallotta bűnösnek magát, büntetése négy év felfüggesztett börtön és 500 óra közmunka volt.

A YSL per bandaper 2023. január 5-én keződik.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés