Kövess minket

Hiphop

Gunna vádalkut kötött, kiengedték a börtönből

Megosztva

Elhagyhatta a börtönt Gunna, miután vádalkut kötött és bűnösnek vallotta magát egy bandatevékenységgel kapcsolatos bűncselekményben – derült ki a közleményből, amit a rapper ügyvédje osztott meg. Gunna továbbra is ártatlannak vallja magát, annak ellenére, hogy most az egyik vádpontban beismerte a bűnösségét.

A rappert idén májusban tartóztatták le, Young Thug YSL kiadójához köthető sok másik emberrel együtt. Az atlantai ügyészség szerint a YSL nem csak egy zenei kiadó, de egy utcai banda is, ami a város bűncselekményeinek 80 százalékáért felelt, vezetője pedig Young Thug. A vádak igen sokrétűek, Thuggert többek közt azzal is meggyanúsították, hogy bandavezérként meg akart öletni másokat, de lövöldözések, drogterjesztés, és Thug esetében nemrég még a gyorshajtás is felkerült a listára. A két rapper óvadékkérelmét rendre elutasították, mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy ha szabadulnak, akkor befolyásolhatják a tanúkat, akik több százan vannak.

Gunna a közleményében kiemeli, hogy mikor 2016-ban csatlakozott a YSL-hez, nem úgy gondolt rá, mint egy bűnszervezetre, hanem úgy, mint egy atlantai csoportra, melynek tagjai élnek a művészi önkifejezésükkel. Mint írja, ő csak szórakoztatni akart, és igen, ebbe az is beletartozik, hogy a dalaikban bemutatják az utcai élet árnyoldalát is, néha eltúlozva, néha magasztalva azt. Gunna egyetlen vádpontban vallotta bűnösnek magát, gyakorlatilag azért, hogy cserébe elengedjék, de továbbra is fenntartja, hogy ártatlan és kihangsúlyozta, hogy nem köpött be senkit, nem működött együtt a hatóságokkal, egyben reméli, hogy a jövőben az utcai bandák káros hatásai ellen is tud majd kampányolni a közösségében belül.

Gunna büntetése négy év felfüggesztett börtön, 500 óra közmunka, és nem tarthat személyes kapcsolatot a többi vádlottal (Young Thuggal sem), kivéve ha az az ügyvédjeiken keresztül történik. A YSL kiadón belüli munkakapcsolat megmaradhat, ehhez persze az is kell, hogy Young Thug ne kerüljön hosszú időre börtönbe.

Itt a pillanat, mikor Gunna elhagyta a Fulton megyei börtönt.

A YSL bandaper 2023. január 5-én indul, ott dőlhet el Young Thug sorsa.

(BBC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés