Kövess minket

Hiphop

Young Thug fizetéssel motiválta Lil Baby-t, hogy maradjon a rappelésnél, és hagyjon fel az utcai élettel

Thugger mentorkodások.

Megosztva

Lil Baby a múlt évben vált a hiphop/trap-szcéna új szenzációjává, azután, hogy relatíve későn, 2017-ben kezdett el rappelni. Mint utóbb kiderült, Young Thug nagyban hozzájárult ahhoz, hogy protezsáltja komolyan vegye a karrierjét, ezt pedig azzal érte el, hogy rendszeresen fizetett neki.

Thugger erről T.I. Expeditiously nevű podcastjában beszélt, aminek november 19-én volt a vendége.

A YSL-főnök megerősítette, hogy bizony ő volt az egyik, aki erősen noszogatta Lil Baby-t, és támogatta abban, hogy hagyja ott az utcát, és válassza inkább a zenei karriert. T.I. felelevenítette Baby 2019 őszi XXL interjúját, melyben az MC ezeket nyilatkozta: „Young Thug ékszereket adott. Szó szerint fizetett nekem, hogy elhagyjam az utcát. Azt mondta, hogy tudok rappelni, szóval megcsinálhatom, lehetek én a következő, csak hagyjam ott a hoodot, ő majd fizet, ha megyek stúdiózni.” 

Forrás: Hip-Hop Lately

Tip feltette a kérdést, hogy vendége tényleg fizetette-e Babynek, hogy az komolyan fókuszáljon a zenére, erre Thug azt válaszolta: „A srác akkoriban nem tudta, ki is ő valójában.” Majd így folytatta: „(…) Mondtam neki, hogy jól tudja, hogy képes rappelni. Börtönben volt, azt mondtam, hogy kihozom, adjatok egy zsák pénzt, és teszem, amit tennem kell.”

Young Thug mesélt arról is, hogy ő valójában már akkor ismerte Lil Baby-t, amikor az két éves börtönbüntetését töltötte, mivel nem laktak messze egymástól Atlanta városában. Thug ezután beszélt konkrétan arról, hogy fizetést adott felfedezettjének, ezzel mintegy trenírozva őt. „Fel akartam készíteni arra, hogy a rappelésért tényleg pénzt kaphat. Úgy voltam vele, hogy legyen, fizetek neked.”

A téma 1:15:00-nál kerül elő:

Mint utólag már látjuk, a fáradozás és a befektetés megérte: a Quality Control kiadó tagjaként tevékenykedő Babynek már több mint 20 arany-, és több mint 15 platina zenéje van, emellett legutóbbi lemeze, a My Turn, és a korábbi Harder Than Ever is platina lett.

Lil Babyről szóló, 2018-as portrénk itt olvasható.

(XXL)

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Lil Baby és az amerikai álom a rapper felemelkedését bemutató dokumentumfilm első előzetesében – Off Media

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük