Kövess minket

Bulvár

Young Thug „transzfób” megjegyzést tett a kosaras Dwyane Wade nemrég coming outolt gyerekére, az internet a rapper ellen fordult

Lil Boosie után Young Thug is kifejtette véleményét Wade transznemű gyermekével kapcsolatban, az interneten pedig áll a bál.

Megosztva

Forrás:

Nagy felháborodást keltett, hogy a gender normákat karrierje során gyakran átlépő és megsemmisítő Young Thug furcsa hangvételű tweetben nyilatkozott Dwyane Wade NBA-sztár transznemű gyermekéről, Zayáról.

Young Thug az azóta törölt bejegyzésében a következőt írta:

“Csak annyit akarok mondani Dwyane Wade fiának, hogy ISTEN NEM KÖVET EL HIBÁKAT, de hé, éld az igazi önmagadat.”

Forrás: Twitter

Majd szokatlan fordulat következett, egy, az előbbit folytatandó, továbbra is elérhető posztban Thugger már kicsit másképp nyilatkozott, Zayáról azt írta:

“Te vagy Isten legjobb alkotása”[twitter]https://twitter.com/youngthug/status/1229932208124641280[/twitter]

Hogy a megváltozott hangvétel a rajongók és a felhasználók az előadó véleményét elítélő reakciója miatt jött, vagy Young Thug már az első posztjában sem úgy értette a dolgot, ahogy az mindenki másnak lejött, rejtély, ezt mi sem tudjuk eldönteni.

Zaya, Wade 12 éves gyereke nemrég esett túl coming outján, mint transzgender lány, minderről a kosaras hosszabban is beszélt Ellen DeGeneres műsorában az elmúlt héten. Zaya, születési nevén Zion maga állt szülei elé, hogy közölje velük a coming out hírét, a gyermekét állítása szerint mindenben támogató sportoló így mesélt Ellennek a reakciójáról: „Ránéztem Zayára és azt mondtam neki: „egy vezető vagy.” A mi nagy lehetőségünk, hogy hagyjuk, hogy hallasd a hangod.”

A Wade-famíliából nem csak a kosaras és felesége áll a kislány oldalán, Zaire, az NBA-játékos 18 éves fia is szívmelengető posztban állt ki frissen előbújt testvére mellett. Zaire ezeket a sorokat írta: „Mindent együtt csináltunk. Együtt bunyóztunk, együtt játszottunk, együtt nevettünk és együtt sírtunk. Egy dolog volt, amit nem tettünk meg: nem hagytuk cserben egymást. Megmondtam neked, hogy az életemet is adnám azért, hogy boldogan élhess ezen a földön. Nem érdekel mit gondolnak mások Z, te vagy a legjobb barátom és nagyon szeretlek, és ha ez jelent bármit is, tudnod kell, hogy a te oldaladon állunk.”

Thug gondolatai egyébként rendesen megosztották az internet népét. Volt, aki szerint az előadó véleményének megváltoztatása nagyon átlátszó húzás volt, ezzel csak magát akarja menteni, volt, aki rögtön transzfóbnak és nőgyűlölőnek bélyegezte a rappert és olyan is akadt, aki arra biztatta Thuggert, hogy azonnal törölje a tweetjét még mielőtt rászállnak.

Az LMBTQ+-közösség mindenesetre beleállt a magát a legheteróbb emberként aposztrofáló atlantai trapsztárba, egy felhasználó például ezt az erős üzenetet írta: „Az ilyen megnyilvánulások miatt szenvedünk mi, LMBTQ emberek egyre többet és többet még azután is, hogy előbújtunk. Ne csináljátok ezt, kérlek, így is eleget gyötrődünk az elfogadásért.” [twitter]https://twitter.com/NLiddle16/status/1229937377201868800[/twitter]
Egy másik user szintén kritikával illette Thugot, amiért az nem tudott csak szimplán hallgatni az ügyben: „Young Thug foglalkozhatott volna a saját dolgával is, de csak azért sem bírta ki, hogy ne szóljon. Ilyenek a homofób emberek. Nem bírják megállni, hogy valami hülyeséget posztoljanak a netre.” [twitter]https://twitter.com/CruzanChoklate/status/1229945082746458113[/twitter] És itt még nincs vége, a hate-vonatra ugyanis Boosie Badazz (korábban: Lil Boosie) is felszállt, csak ő még Thug előtt, egy jóval konkrétabb és durvább kirohanással: az irrelevanciáját komoly beszólásokkal leplezni kívánó Boosie egészen konkrétan arra kérte Instagramon Wade-et, hogy gondolkodjon picit és ne szabadítsa meg gyermekét a nemi szervétől, hozzátéve, hogy Zaya még túl fiatal ahhoz, hogy tudja, mi kell neki nemi téren, hiszen még azzal sincs tisztában, hogy mit fog enni legközelebb. 

[instagram]B8twfDpl74O[/instagram]

Egy twitterező a két rapper gondolataira azt reagálta: „Tudjátok mire várhatott egész életében Dwyane Wade? Szülői tanácsokra Young Thugtól és Lil Boosie-tól.” [twitter]https://twitter.com/AndreasHale/status/1230044874000351232[/twitter]

Az ügyben egyelőre sem Dwyane Wade, sem Young Thug nem szólalt meg.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük