Kövess minket

Hiphop

Youtube-on is hallgatható a Hungarian Hip Hop History Vol.1. LP

Nem kell a lemezjátszó.

Megosztva

Forrás:

Másfél héttel ezelőtt, április 15-én jelent meg a Budapest Vinyl gondozásában a Hungarian Hip Hop History Vol.1. válogatáslemez, ami rendhagyó módon csak bakelit formátumban szerezhető be. De mivel limitált példányszámban készült el – meg amúgy sem rendelkeznek sokan lemezjátszóval, ezért várható volt, hogy valamikor mindenki számárá elérhetővé teszik az alkotók a 13 vadiúj trekket tartalmazó cumót.

Szerencsére nem kellett túl sokat várni erre a lépésre; tegnap óta ugyanis az egész korong hanganyaga ott figyel a Budapest Vinyl hivatalos Youtube csatornáján. Alább csekkolhatjátok is.

A Hungarian Hip Hop History sorozat ötlete egyébként Busa Pista és évszázados cimborája, Dj Mango fejéből pattant ki annak idején, ennek megfelelően mindketten szerepelnek is rajta: Mango a beateket szolgáltatta – egy kivételével, míg a Gyémántfater jó szokásához híven fondorlatos rímekkel támadja a dobhártyát. A „nagy öregek” mellett persze rengeteg régi-új előadó kapott még helyet a lemezen, soha nem látott hallott kombók is megtalálhatóak rajta.

Ezek közül is kiemelnénk a Rambo, Ketioz, Mikee Mykanic, Busa, Bankos és Zsola által alkotott, kizárólag a lemezre összeverbuvált posse-t, a Hip Hop Allstarzt, ők így, ebben a formában még sosem rappeltek együtt korábban.

[vembed youtube=”HMJG3XADCfA” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés