Kövess minket

Tech

Zavar, hogy már a Messengerben is hirdetések vannak? Akkor a videóreklámoknak pláne nem fogsz örülni

Automatikusan elindulnak majd.

Megosztva

Forrás:

Azok, akik első számú chatprogramként használják a Facebook Messengert már biztosan észrevették, hogy a cég itt is elkezdett reklámokat elhelyezni. Ez saját bevallásuk szerint azért történik, mert már nem tudnak több hirdetést felrakni a Facebook news feedbe, anélkül legalábbis, hogy az ne zavarja túlságosan a felhasználókat, ezért aztán új felületet kellett találni, a százmillió fölötti felhasználói bázissal rendelkező Messenger pedig pont tökéletes a feladatra.

A Quartz írása szerint viszont a statikus, egyszerű képpel ellátott reklámok után máris jöhetnek a videóhirdetések, melyek ráadásul automatikusan elindulnak majd, a felhasználó beleszólása nélkül. Első körben egy szűk réteg fogja ezeket látni június 25-től, később viszont kiterjesztik szélesebb körben is. Jelenteni, esetleg a nekünk szánt reklámok milyenségét alakítani továbbra is lehet, kikapcsolni viszont senki se tudja majd a funkciót.

Stefanos Loukakos, a Messenger hirdetésekért felelős vezetője a Recode-nak azt nyilatkozta, nem számítanak felhasználói visszaesésre a videóreklámok miatt, mivel a sima hirdetések sem ijesztették el az embereket, továbbra is ugyanannyiszor nyitják meg az appot. Természetesen, ha tömegével váltanának emiatt másik appra az emberek, akkor átgondolják a videóhirdetéseket, de erre egyelőre nem számítanak.

(Quartz)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés