Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Childish Gambino végre valahára hivatalosan is megjelentette új lemezét

Childish Gambino végre valahára hivatalosan is megjelentette új lemezét

Kersner Máté- 2020.03.22. 17:38
Egy hete kikerült, aztán hirtelen leszedték, most pedig hivatalosan is itt van.
Ahogy azt egy hete mi is megírtuk, Donald Glover, alias Childish Gambino múlt vasárnap dobta le a semmiből friss meglepetéslemezét. A korongot egy stream formájában lehetett hallgatni az előadó weboldalán, csakhogy a cucc 24 óra elteltével lekerült a szájtról, állandó találgatásokra kényszerítve ezzel a rajongókat, akik annyit remélhettek csupán, hogy az anyag hivatalosan is kikerül majd egy szép napon.

Ez a nap ma jött el: Gambino, aki a 2016-os Awaken, My Love! óta nem jelentkezett teljes értékű projekttel, most ténylegesen droppolta a várva várt korongját, a 3.15.20.-t, ami nevében a múlt heti release dátumát viseli, és kvázi ugyanaz az anyag, apróbb külső és belső változtatásokkal. 

Forrás: Lollapalooza
Az alig fél napja kint lévő, 12 tracket magába foglaló album több szempontból is unortodox sémákat követ: a dalok címei néhány kivételt leszámítva számok/számkódok/dátumok, többek közt a 2018-ban kislemezként kiadott, késő nyári, melankólikus Feels Like Summer is 42.26 cím alatt szerepel a cumón. Aztán van itt még valami: noha a 3.15.20. felkerült a streaming platformokra, és dalonként, külön-külön hallgatható, van kint egy megszakítások nélküli, 57 perces dal formájába sűrített verzió is belőle. Mint ahogy azt közleményükben írták, Gloverék ezzel egy "kommunális, közösségi élményt" szeretnének teremteni, értsd: a megszakításoktól mentes kiadással, és azzal, hogy egy kis időre újraélesztették a múlt héten, csak a stream miatt létrehozott weboldalt, az összetartozás és közös zenehallgatás élményét kívánják szolgáltatni a koronavírus idején. (Gondolom én.) 

A hallgatáshoz újraindított "donaldgloverpresents.com"
A korongon több közreműködő is feltűnik: a Time-ban Ariana Grande dalol egy sort, a 12.38-ben 21 Savage nyom egy combos verzét, a 47.48-ban pedig Gambino fia, a 2016 elején született Legend teszi tiszteletét. Emellett érdemes kiemelnünk még az énekes-rapper legnagyobb slágerének, a Redbone-nak a producerét, Ludwig Göranssont is, aki négy trackhez (19.10 / 32.22 / 42.26 / 47.48) járult hozzá.

Külön érdekesség, hogy az apokaliptikus jeleneteket mutató, négy részre osztott borító, ami az egy hete meglepetésszerűen kirakott LP-hez érkezett, ment a kukába, helyette egy teljesen sima, törtfehér színű covert kapunk:

Nyugi, nem kell várnod arra, hogy betöltsön a kép, ugyanis ez a borító.
Forrás: Pitchfork / Donald Glover
A fent említett, egy számosra gyúrt, megszakítások nélküli verzió pedig annyiban tér el, hogy arra rákerült a "Donald Glover Presents" felirat:

Forrás: Pitchfork / Donald Glover
A 3.15.20.-t alább lehet fülelni.(Pitchfork)

Hozzászólások

Érdekes lehet