Keresés

Jöhet a fizetős Soundcloud

Szaghmeiszter Máté- 2016.01.20. 00:36
Bár az előadók egyre gyakrabban futnak bele csesztetésekbe a Soundcloud részéről, az átlagfelhasználó eddig annyival megúszta, hogy egyik napról a másikra eltűnt a kedvenc mixe licenszproblémák miatt.

Hamarosan viszont mindez teljesen megváltozik, hisz a népszerű zenestreamelő oldal a hallgatók számára is előfizetéses rendszert vezet be.


A Soundcloud pénzügyi gondokkal is küzd, de a nagyobb probléma, hogy míg a Spotifytól kezdve a Youtube-ig minden nagyobb oldal fizet bizonyos hallgatás után a zenészeknek, addig a Soundcloud nem, és az erre irányuló törekvései eddig kudarcot vallottak. Erre jelenthet megoldást az előfizetői rendszer, ami a korábbi híresztelések szerint többlépcsős lehet, az alján nagy valószínűséggel egy Youtube-hoz hasonló ingyenes ámde reklámokkal telerakott verzióval. Kérdéses mondjuk, hogy a számtalan amatőrök által készített remix sorsa mi lesz-e. A Billboard pár napja megírta, hogy a Soundcloudnak sikerült megegyezni a Universal Music-al, így a Sony az egyetlen nagy zeneipari vállalat akivel még megállapodásra kell jutniuk és utána indulhat is a váltás a fizetős szolgáltatásra. A cég azt állítja ennek a reális dátuma 2016 második negyedéve, úgyhogy addig élvezzük ki az ingyenességet.

Hozzászólások

Érdekes lehet