Keresés

Kért és kapott Sickratman

Ráthgéber Réka- 2016.02.29. 12:15
A rajongók nem felejtenek.
Forrás: MTI fotó/ Kovács Tamás

„Napok óta 165 forintom van” – írta Facebookján Paizs Miklós, ismertebb nevén Sickratman, aki elkeseredettségében a rajongóihoz fordult. Ő maga is szégyellte, hogy meg kellett tennie ezt a lépést, de akinek két gyermeke van, az általában már nem csak magára gondol.

Sickratman, a Belga alapító tagja, mostanában már nem kap annyi felkérést, mint régen. Januárban 69 ezer forintot keresett, februárban pedig 22 ezret, és ehhez még talán 10 ezret össze tudott kaparni. Ebből egyedül is nagyon nehezen lehet megélni, nem, hogy egy családot fent tartani. Ekkor gondolta úgy Miklós, hogy megpróbálja kihasználni a közösségi média erejét, és elkezd koldulni.

A Facebookon leírta, hogy keresett ő munkát, de többször átverték, így felhagyott azzal, hogy valaha hagyományos szakmában fog dolgozni. Többen megszólták ezért, de a rajongói nagy része összefogott érte. 14 óra alatt másfél millió forintot utaltak a bankszámlájára, amit eleinte nem nagyon hitt el. A pénzbeli felajánlások mellett rengeteg koncertlehetőséget kapott, ami talán egy művész számára még fontosabb, azonban itt még nem állt meg a dolog.

Sickratman megkért mindenkit, hogy most már ne küldjenek több pénzt, ő ezzel a másfél millió forinttal el lesz egy jó darabig, és a családját is el tudja majd tartani belőle. Az adakozók nem álltak le, és a legutolsó jelentés szerint 3,6 millió forinttal lett gazdagabb a művész. „Ígérem, fogadom, hogy becsben tartom ezt a pénzt, és nem herdálom el.” – közölte Miklós.

A Kuplung is segíteni szeretett volna Mikinek, azonban mire elkezdték szervezni a támogató koncertet, köszönetnyilvánító lett belőle. Március 10-én ti is ellátogathattok hozzájuk, a támogatói jegy 1000Ft, amelyet Sickratman teljes egészében a zenésztársainak ajánl fel.

Mi a tanulság? Nem szégyen kérni, hiszen ha vannak rajongóid, barátaid, ismerőseid, ők úgy is segítenek valamennyivel. Sok kicsit pedig sokra megy. Örülünk neki, hogy ez a sztori jól végződött, és boldogok vagyunk, hogy Sickratman nem tűnik el a süllyesztőben.

Hozzászólások

Érdekes lehet