Kövess minket

Aztaa

Zuglóból is kitiltják a beerbike-okat

A belvárosi kerületekhez hasonlóan Zuglóból is kitiltják a sörbicikliket július elsejétől – közölte a polgármesteri hivatal.

Megosztva

Forrás:

Kitiltják a sörbicikliket Zuglóból. A kerület a közösségi együttélés szabályait sértő tevékenységnek minősítette a beerbike-ot. 

A közleményben a döntést azzal indokolták, hogy az ittasan szórakozók zavarták a családokat, a kutyasétáltatókat, a piknikezőket, és megbotránkozást váltottak ki minden pihenni vágyóból, továbbá folyamatos veszélyt jelentettek a közlekedés többi résztvevőjére. A hangoskodással, szemeteléssel járó sörbiciklizés miatt a környék lakói számtalanszor tettek panaszt az önkormányzatnál – tették hozzá.

A közlemény szerint Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester javaslatára a zuglói képviselők egyhangúan úgy döntöttek, hogy közösségellenes magatartásnak nyilvánítják a sörbiciklik használatát, és bírságolhatóvá teszik azokat, akik ilyen, kettőnél több ember által hajtható járműveken szeszesitalt fogyasztanak. Továbbá bírság szabható ki azokkal szemben is, akik ilyen járműveket adnak bérbe, vagy vezetőként működnek közre azok használatában.


Ezzel a döntéssel csaknem egységes korlátozás lesz érvényben a pesti oldal turisztikailag frekventált területein.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés