Kövess minket

Sport

Zumba® jammerként a világ körül – InterYou Nagy Diána Zumba® oktatóval

Nagy Diána a győri Zumba-élet központi alakja: hat éve tart Zumba® órákat Győrben és a környező településeken, mellette rendezvényeket szervez, és Zumba® jammerként más oktatóknak tanít új koreográfiákat.

Megosztva


Hogy indult a kapcsolatod a Zumbával, mik voltak a fontosabb állomások?

Hat éve kezdtem el Zumbát oktatni, először Győrben, majd a környező településeken is. Akkor robbant be a Zumba® Magyarországon, rengetegen voltak rá kíváncsiak, és az órákra járókból jó közösség alakult ki. Nem sokkal később elkezdtem Zumba® rendezvényeket is szervezni, így sok nagy név a Zumbában megfordult Győrben, ahol több százan gyűltek össze, hogy láthassák őket a színpadon.Többször voltam Orlandóban, a Zumba® Conventionön – a Zumba® oktatók éves konferenciáján –, és januárban részt vettem az első Zumba® Cruise utazáson, egy hajóúton a Karib-tengeren. Most a klasszikus Zumba® órák mellett pedig Zumba® jam session-öket is tartok.

Mit jelent Zumba® jammernek lenni?

Két éve vagyok Zumba® jammer, ez azt jelenti, hogy ZIN tagoknak tartok koreográfiai továbbképzéseket, én kizárólag salsa ritmusban. Korábban versenytáncoltam, így ez az irány áll hozzám a legközelebb.

Milyen út vezetett a tánctól a Zumbáig?

12 évig voltam versenytáncos, aztán amikor megszületett a kisfiam, abbahagytam, de nagyon hiányzott a tánc. Szerencsére pont akkor jött be a Zumba® Magyarországra, amiben megvan a latin tánc, a sport, a fitnesz és a közösség is, így egyből tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. Az órák olyan latin-karibi hangulatban telnek, hogy felér egy terápiával! Eredetileg amúgy közgazdász vagyok, de most már főállású Zumba® oktató.

Milyen volt Orlandóban találkozni a többi Zumba® oktatóval a világ minden tájáról?

Hihetetlenül feltöltött, utána úgy éreztem, semmi mással nem akarok foglalkozni, csak a Zumbával, méghozzá oktatóként! Találkoztam Betóval is [a Zumba® program kitalálójával], aki már megtehetné, hogy feltett lábbal pihenget valahol, de még mindig ott ugrál a színpadon, ebből látszik, hogy tényleg szeretetből csinálja, így örülök, hogy ő az arca ennek a brandnek.

Készülsz fellépni itthon a Happy Birthday Beto eseményen?

Ezt az eseményt nagyon fontosnak tartom, mert ez az országban a legnagyobb olyan rendezvény, ami kizárólag a Zumbáról szól. Idén is megyek fellépni, már nagyon várom, mert itt tudjuk megmutatni közösen, mennyire szeretjük a Zumbát.

Milyen rendezvényeket szervezel Győrben?

November 11-én jön egy dominikai Zumba® oktató, és ő tart Masterclass-t, ami abban különbözik egy sima Zumba® órától, hogy master oktató tartja. Ezen kívül Salsa jam sessionöket tartok, és készülök a jövő évi Happy Birthday Beto rendezvényre.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés