Kövess minket

Hiphop

10 év börtönre ítélték Tory Lanezt, amiért anno meglőtte Megan Thee Stalliont

Megosztva

10 év börtönbüntetésre ítélték a kanadai rapper/énekest Tory Lanezt, amiért lábon lőtte a szintén rapper Megan Thee Stalliont. Ezzel lezárult a három éve tartó jogi dráma, amely mindkét zenész életére és karrierjére hatással volt.

David Herriford, a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság bírája hozta meg az ítéletet a 31 éves Lanezzel szemben, akit decemberben három bűncselekmény miatt ítéltek el: félautomata lőfegyverrel elkövetett támadás; be nem jegyzett lőfegyver tartása egy járműben és lőfegyver súlyos gondatlanságból történő elsütése. A bíró szerint „nehéz összeegyeztetni” azt a képet, amelyet Lanez barátai és családja a meghallgatás során festettek egy kedves, jótékony emberről és egy 6 éves fiú jó apjáról, azzal a személlyel, aki Meganra lőtt. „A tetteknek következményei vannak, és ebben az esetben nincsenek nyertesek” – mondta az ítélethirdetés során.

Megan nem volt ott fizikailag az ítélethirdetésnél, de azt vallotta, hogy Lanez a lábai hátsó részére lőtt a fegyverrel, és táncra szólította fel, amikor elsétált a terepjáróból, amelyben utaztak, miután távoztak egy partiról, amit Kylie Jenner szervezett. Meg kellett műteni, hogy eltávolítsák a lövedékdarabokat. Csak hónapokkal később árulta el, hogy ki lőtt a fegyverrel.

A 2020 júliusában a Hollywood Hillsben történt első incidenstől kezdve a maratoni, kétnapos ítélethirdetésig az ügy nagy vihart kavart a hip-hop közösségben, és olyan témákat vetett fel, mint a fekete áldozatok vonakodása a rendőrséggel szemben, a hip-hop női politikája, a fekete nők védelme és a nőgyűlölet.

Lanez megdöbbent, miközben felolvasták az ítéletet, de nem reagált rá. Családja és rajongói a tárgyalóteremben szintén csendben maradtak az ítélethirdetés után. A rapper ítéletéből lejön 10 hónap, amelynek nagy részét a decemberi elítélése óta töltötte le.

(AP)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés