Kövess minket

Hiphop

20 év után fedezte fel egy fotós, hogy ritka Biggie és 2Pac közös fotó van a birtokában

2Pac “I’m a Bad Boy” feliratú pólóban dobja a fakkot!

Megosztva

Forrás: T. Eric Monroe

T. Eric Monroe fotós kb. 20 évet ült egy olyan fotón, amin The Notorious B.I.G. és Tupac Shakur látható egy backstage-ben, középső ujjat feldobva, I’m a Bad Boy! feliratú pólóban. Monroe képe izgalmas utat járt be a születésétől az elfeledésén át egészen a örömittas megtalálásáig.

A Thrasher deszkás magazinnak és a The Source-nak egyaránt kattintó Monroe 1993-ban ment el egy Onyx koncertre, hogy megörökítse a bandát a Thrasher-nek. A hardcore hip-hop krú nyitásnak volt meghívva vagy Ice-T-nek vagy a Public Enemy-nek – Monroe emlékei ködösek ezt illetően – és még a performansz előtt megcsinálták a csapat fotókat, így a magazinnak viszonylag gyorsan meglett az anyaga.

Monroe már pakolta el a cuccait, amikor valakik a színpad másik végéből odaszóltak neki, hogy lőjön róluk is néhány képet. Monroe-nak fogalma sem volt róla, hogy kik azok, kötelességtudóan és a fotós szakma iránti szenvedélyéből fakadóan odament, készített egy képet, majd visszament az Onyx-hoz. Miután előhívta a képet és látta, hogy többen a középső ujjukat mutatják a kamerának, inkább félretette a felvételt: ekkoriban még kényes volt ennyire provokatív képet megjelentetni mainstream magazinokban, tudta, hogy nem fogják megvásárolni. A képen szereplő 2Pac-ot felismerte, ráírta a nevét a fotó hátuljára, majd eltette.

Forrás: T. Eric Monroe

19 évvel később turkált a cuccai közt, amikor ismét felfigyelt a képre, majd kezébe vette a nagyítót is, hogy jobban felfedezze az arcokat. Akkor vette észre, hogy a ’90-es évek rap zenéjének másik nagyágyúja, Biggie is rajta van, ráadásul a képen mindenki I’m a Bad Boy! feliratú pólót visel – ez pedig Biggie szavajárása és kiadójának neve volt. A kép azon ritka alkalmak egyike, amin Biggie és Pac egyazon fotón szerepelnek, így a hip-hop történelemnek egy különösen értékes darabját képezi.

Monroe 2013-ban digitalizálta először a fotót, amire rátette a saját névjegyét, majd egy Monster Children magazinnak készült videóinterjúba jelentette végül meg. A kép remekül idézi a good ol’ days hangulatot, amikor a két part közt még nem volt vérre menő beef és mindenki csak jól akarta magát érezni a hip-hop égisze alatt.

(HiphopDX ; Eric Monroe blog)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés