Kövess minket

Hiphop

30 éves lesz Nas klasszikus ‘Illmatic’ lemeze, a rapper egy régi képpel ünnepel

Megosztva

Pénteken lesz három évtizede, hogy megjelent Nas debütáló stúdióalbuma, az „Illmatic„, mely nem csak a karrierjére volt nagy hatással, de a hiphop egészére is.

A New York-i rapper egy Instagram poszttal emlékezett meg a közelgő évfordulóról, melyben megosztott két elég vintage fotót, amit az alábbi szavakkal jellemzett:

Szemcsés képek szemcsés időkből. Volt egy álmom, hogy a kedvenc producereimet rávehetem, hogy producerkedjenek a debütáló albumomon. Pontosan tudtam, hogy mit akarok, és hogy milyennek kell lennie. De Paulon kívül senkit sem ismertem, ezért megkértem, hogy hozzon össze mindenkivel. Ő pedig segített. Április 19-én odavertünk. Még ha az album hónapokkal a megjelenés előtt ki is szivárgott, még mindig a zenetörténelem részei vagyunk. Köszönöm Large Professornak (Paul) és Dj Premiernek, aki egy-két alkalommal eljött értem a gettóba, hogy felvegyen. Qtip , Pete Rock , és az emberem, DJ LES, valamint AZ, aki épp akkor jött fel. És köszönöm mindenkinek aki részt vett benne. Pénteken lesz az album 30. születésnapja. Szeretet mindenkinek, aki hallgat.”

Az album csak Amerikában több mint 2 millió példányban fogyott a megjelenése óta, és hozzájárult a New York-i rap szcéna újjáélesztéséhez, számos stílusirányzatot bevezetve a régióban.

A lemezről ebben a cikkben írtunk részletesen:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés