Kövess minket

Aztaa

4 furcsa dolog, ami a Glastonbury Fesztiválon történt

Ami egy fesztiválon történik, az nem mindig marad a fesztivál kapuin belül…

Megosztva


A Glastonbury fesztivál az egyik leghíresebb fesztivál a világon. Idén június 22 és 26 között kerül megrendezésre, és már számtalan zenészt akartak kitiltani róla a rajongók. Most azonban felidézünk pár vicces jelenetet az elmúlt évek eseményeiről, amelyek annyira meghökkentőek vagy furcsák voltak, hogy azonnal bekerültek a médiába.

Saját zuhany, fából

Egy Portsmouthból érkező csapat nem volt teljesen megelégedve a zuhanyzási lehetőséggel. Az eset 2009-ben történt, amikor is úgy gondolta a baráti társaság, hogy majd ők a kemping területén, a saját sátrukhoz nagyon közel felépítenek egy „zuhanyfülkét” fából.  Felállítani sikerült a mini fürdőszobát, ám használni nem nagyon tudták, mert a meleg víz nagyon gyorsan kifogyott a tartályból, amit szereztek. Ötletnek viszont nem rossz!

Ha baj van, irány az egészségügyi sátor

Természetesen balesetek előfordulnak a fesztiválokon is, de mivel a szervezőknek kötelező egészségügyi ellátást biztosítaniuk, gyorsan túl lehet esni egy laza kötözésen, vagy egy injekción, és már is mehet tovább a buli! 2014-ben Luke Caruana eltörte a lábujját a Glastonbury fesztivál előtt 4 nappal, ám úgy gondolta, ez a sérülés nem állíthatja meg élete legjobb hete előtt. Letolta a fesztivált, majd vasárnap szembesült vele, hogy talán egy kicsit komolyabb a probléma, mint ahogy ő gondolta. „Majdnem le kellett vágni, de minden szenvedést megért, az biztos!” – írta Luke.
A lábáról készült képet nem volt gyomrunk kitenni közvetlenül a cikkbe, de IDE kattintva megnézhetitek!  

Furcsa és undorító

Nem tudjuk, hogy ez az eset mikor történt, mindenesetre egy Graeme Grazz Malpass nevű fiatalember a Facebookján számolt be a barátainak arról, hogy egyik este sétált a sátrak között, majd egy idegen ember megkérte arra, hogy fogjon meg neki valamit egy pár percig. Graeme persze eleget tett a kérésnek, ám amikor meglátta Kula bácsi testvérét a kezében, kicsit elszörnyedt, és majdnem el is hányta magát. Reméljük csak poénból írta ki a sztorit, mert ha ilyenek is megtörténnek a Glastonburyn, akkor nem biztos, hogy mi valaha el szeretnénk menni.

Reggeli, 5 kilométeres futás

Az 5 kilométeres futás már hagyománnyá vált a Glastonbury területén. A fesztivál csütörtöki napján vállalkozó személyű egyedek, akik természetesen fel tudnak kelni reggel hétkor, részt vehetnek egy kis átmozgató tornán, majd utána egy laza 5 kilométeres futáson. A Guardian újságírója 2015-ben végig csinálta, és hát nem volt túl őszinte a mosoly az arcán se a kelés, se a lefutott táv után. Az ötlet egészen jó, csak mondjuk, aki reggel 6-kor lenyomott még egy utolsó vodka-szódát, az egészen biztosan az első lépések után viszont látja majd a vacsoráját.

Nektek milyen furcsa sztoritok van akár magyar, akár külföldi fesztiválokról?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés