Kövess minket

Bulvár

50 Cent vs. Mayweather: ego az ego ellen

Barátból ellenség, ellenségből barát, barátból ellenség és így tovább.

Megosztva

Forrás:

A piros sarokban a 43 éves, 183 centis, hip-hop halhatatlan, aki egy kibaszott P.I.M.P., akit mindig megtalálsz a klubban, a G-Unit vezére, a Power című drámasorozat sztárja, korábbi drogdíler, Ja Rule karrierjének gyilkosa és egyszeres Grammy-díjas, Curtis „50 Cent” Jackson!

A kék sarokban a 41 éves, 173 centiméteres,a hírhedt 50-0-ás, több súlycsoportban is világbajnok bokszoló, a McGregort püfölő, Pacquiao ellen szaladgáló, barátnőt verő, Justin Biebert és Lil Wayne-t ringbe hozó, a The Money Team brand megálmodója, Floyd „Money” Mayweather!

Michael Buffer szintjére nem valószínű, hogy fel fogok érni ezzel a felkonffal, de egy kedvcsinálónak megteszi: 50 Cent és Floyd Mayweather meccséről nyújtunk egy összefoglalót, amely a legtöbbször kicsinyes farok méregetés, ám családok és emberek sorsai is belesodródtak már kettejük szópárbajába. Mindketten szeretik heccelni az aktuális ellenfeleiket, így nem volt meglepő, hogy 2007 májusában Mayweather a mexikói zászló színeiben tündöklő köpenyben és sombreróval a fején vonult ki a mexikói bokszisten, Oscar De La Hoya elleni meccsére. Az sem lehet annyira meglepő, hogy elkísérte a ringbe tartó útjára a szeptemberben megjelenő albumjával eladási harcba bocsátkozó 50 Cent és közben előadja az akkor még kiadatlan új kislemezét, a Straight To The Banket. A rapperekre kivonuló bokszolók épp oly természetesek, mint a nigga szó egy Lil Wayne számban: Kendrick Lamar például bekísérte a Mayweather protezsált Adrien Bronert, Lil Kim pedig Deontay Wildert. 50 és Mayweather ezzel egy új öribari kapcsolatot sejtettek a médiával, amit olyan esetekkel próbáltak elmélyíteni, mint amikor a rapper meghívta az akkori ellenségének, Rick Rossnak (akiről később kiderítette, hogy börtönőrként dolgozott) gyerekét és fiának édesanyját Mayweather házába, amivel MC kollégáját kívánta megsérteni. Ezután a bokszoló tiszteletét tette Fifty energiaitalának reklámjában, ahol kettejük és Mike Tyson Másnaposok szerű bohóckodását láthatjuk. Hogy tovább mélyítsék barátságukat együtt pózoltak a XXL magazin borítóján a mindkettejük számára legkedvesebb dologgal: rengeteg pénzzel.

Forrás:

Számos elismerő szó egymás irányába, 50 bekíséri még egyszer a ringbe Mayweathert (most Lil Wayne és Justin Bieber is fogja a bajnok kezét), ám 2012 júniusában egy másik négyszögletű helyiségbe is bekísérte, egy cellába.

Forrás:

Történt ugyanis, hogy még 2010 szeptemberében Floyd állítólag féltékenységi rohamot kapott a 3 gyermekének anyjával szemben és miután a nő beismerte, hogy randizik valakivel, megverte őt. De hát a nők úgy jönnek-mennek, mint a letöltendő börtönbüntetések, így amikor kinyíltak a cellaajtók, 50 Cent ott várta barátját, hogy felvegye és hazavigye.

2012 szeptembere jelentette az első olyan pontot a kapcsolatukban, amikor érződött mérkőzésük kezdete: egy interjú alkalmával Fifty azt találta mondani, hogy ugyan mindig jóban lesznek, ám az utóbbi időben eltávolodtak egymástól. Ezután, a rapper bejelentette, hogy összeáll Manny Pacquiao-val egy boksz promóciós céghez, Money Mayweather pedig Twitteren üzent indirektben egykori haverjának, miszerint fogja csak a bajnoki öveit, az albumeladásai már amúgy is hanyatlanak. Fifty-t nem olyan fából faragták, aki hagyja, másé legyen az utolsó szó, így később odabökött a bokszolónak, hogy kerüli Pacman Pacquiao-t, mire Floyd Rick Rosst kérte fel, hogy bekísérje a ringbe Marcos Maidana ellen. Következtek a felütések, szurkák – leginkább a social media kötelei között -, amelynek egyik visszatérő elemévé vált az, amikor 50 gúnyt űz Mayweather olvasási nehézségeiből és például felajánlott több százezer dollárt jótékonysági célokra, ha Floyd felolvas egy teljes oldalt egy Harry Potter könyvből anélkül, hogy megállna vagy elrontaná.

[instagram]r9y3DQMLyI[/instagram]

A válasz? Íme:

Forrás:

Ez két csekk Mayweathertől, amelynek összege 72 millió dollár, azzal a leírással ellátva, hogy ezt olvasd el. Tökéletes elhajlás az olvasás elől, még bravúrosabb kontra a michigani bokszolótól. Floyd addig is elment, hogy bevonta az ügybe Fifty fiát, Marquise-t, akinek kifejezetten rossz a viszonya apjával. Marquise Facebookra posztolt egy képet Mayweatherrel, kifejezve hovatartozását a beefet illetően.

Forrás:

A kapcsolatuk nem várt fordulatot vett, amikor 2015 áprilisában együtt kapták őket lencsevégre Floyd Las Vegas-i edzőtermében, sőt, Fifty 1,6 millió dollárt tett fel Mayweatherre Pacquiao ellen – és mint köztudott, nyert. Egy évvel később együtt buliztak Vegasban, külsősök szerint pedig a rapper oroszlánrészt vállalt abban, hogy összejöjjön a Mayweather – McGregor mérkőzés. 2016 így zárult le és egészen 2018 májusáig csendben maradt mindkét fél, de ekkor jöhetett az újabb menet. 50 Cent meglátta, hogy a bokszoló együtt dolgozik Teairra Mari-val a sztriptízklubjának promócióján, aki viszont épp pereskedett Fifty-vel, ezt pedig nem bírta el az egója: megint kesztyűt húztak és megszólalt a csengő. Rossz néven vette, amiért köze lett a nőhöz, screenshotot készített Floyddal történt beszélgetéséről, cserébe a sportoló is kifakadt – a saját fiad nem akar tőled semmit, időtlen idők óta nem volt egy slágered sem és még spicli is vagy. Jöhetett a még erősebb szardobálás, 50 Cent azt állította, hogy Mayweather volt az a személy, aki lefeküdt Earl Hayes rapper feleségével, amit az nem tudott elviselni és miután megölte a nejét, saját magával is végzett. Ez az eset még 2014-ben történt, Hayes pedig még FaceTime hívást is intézett Floydhoz mielőtt megölte élete párját, majd visszatért beszélgetni hozzá, hogy aztán öngyilkos legyen – legalábbis Curtis szerint. Fifty megpróbálta Mayweather fiát, Koraunt is belerángatni a beefbe, amikor kiposztolt egy rendőrségi jelentést, arról az esetről, amikor az akkor még gyerek fiú leírja, hogy az apja, hogyan veri az anyját – gyönyörű család, még gyönyörűbb gesztus a rappertől. Koraun mindenkit megnyugtatott egy Insta képpel, hogy jó kapcsolatban van az apjával és még 50 fia, Marquise is felhívta Mayweathert, ezzel lökve a saját gödrébe a rappert. Fifty annyival válaszolt, hogy kistesónak hívta Floydot, de az előbbi esetekből kiindulva tudjuk, hogy tud ő ennél jobbat is.

Hogy mire lehet még ezek után számítani? Valószínűleg még menni fog az adok-kapok, olyan ütést azonban egyikük sem fog bevinni, amit a másik nem tudna kihordani lábon. Előbb-utóbb ismét együtt buliznak majd, de csakhogy később ismét elinduljanak a közösségi média ringje felé néhány verbális és virtuális ütésváltásra.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés