Kövess minket

Hiphop

Post Malone, Drake, NBA YoungBoy a tavalyi év legjobban fizetett előadói közt

Megosztva

A Billboard leközölte a tavalyi év legjobban fizetett előadóinak listáját, melynek egyharmadát a trendeknek megfelelően hiphop/R&B előadók töltik ki. 2020-ban a járvány miatt szinte teljesen elestek a zenészek a turnézásból befolyó pénzekből, így maradtak a jogdíjak, streamingpénzek, merch eladások, és persze a különböző egyéb bizniszek.

A listát Taylor Swift vezeti 23,8 millió dolláros bevétellel, őt követi Post Malone, aki tavaly még csak hatodik volt. Posty 23,2 milliót keresett, melyből 12,4 millió a lezárások előtti turnézásból folyt be, de a streamingpénzekben is nagy király, 8,1 milliót keresett azzal, hogy folyamat pörgetik a zenéit. Végül Céline Dion zárja a top 3-ast, 17,5 millió dollárral.

Billie Eilish még befért a top 5-be a 14.7 milliójával, míg Drake-nek már csak a hatodik hely jutott, 14.2 millió dollárt tehetett félre tavaly. Drizzy streamingszámai továbbra is kiemelkedőek, 11,7 milliót keresett belőlük.

Karrierje során először a jelenleg börtönben lévő YoungBoy Never Broke Again is bekerült a top 10-be, méghozzá a kilencedik helyre, 11,9 millió dolláros bevétellel a háta mögött. Lil Baby zárja a tízes listát, 11,7 millióval. Épphogy lecsúszott a top 10-ről The Weeknd (11. hely – 10,4 millió), a szélesebb listában pedig olyan neveket találunk, mint Eminem (14. hely – 9,7 millió), Lil Uzi Vert (15. hely 9,5 millió), vagy épp DaBaby (17. hely 9,1 millió).

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés