Kövess minket

Aztaa

A Drake-átok: bárkinek is szurkol a rapper, azzal hosszú vagy rövid távon elbánik a sors

Drake, ha ezt olvasod, soha ne vegyél fel magyar válogatott mezt!!!

Megosztva

A torontói rapper, Drake már kiskora óta kedveli a sportokat, a kosárlabda és az amerikai foci nagy rajongója és nyilván a Toronto Raptors amerikai kosárlabda csapat a kedvence. Az alakulatok és sportolók iránti elkötelezettségét szereti kinyilvánítani: hol egy egyetemi csapat melegítőjét kapja fel, hol együtt bulizik a bajnokokkal, hol zenékbe szövi a játékosok neveit. A sportvilágban viszont felütötte a fejét a Drake-átok jelensége, amely abból áll, hogy bárkinek is szurkol a rapper, azzal mindig valami probléma adódik, furcsa esetek és vereségek sújtják az egyesületet. Ez mára annyira elburjánzott, hogy amikor a Minnesota Timberwolves kosárlabdacsapat meghallotta, hogy egyik játékosuk, a szintén kanadai Andrew Wiggins kizárólag Drake számokra edzett, a csapat Twitter oldalán a következő üzenet jelent meg „Drake, szeretünk téged, de kérünk, ne vegyél fel semmilyen Wolvesos cuccot, nincs szükségünk arra a bizonyos átokra…”. Az évek során beigazolódott, hogy Drake támogatott csapatai, játékosai könnyen letérnek a siker útjáról és ezért a közvélekedés sokszor az előadót kiáltja ki bűnbaknak.

Elég volt egy közös fotó a bajnoki címet ünneplő LeBronnal

Drake-ről valami elképesztő fanboy fotók tudnak készülni, ahol a híresség mellett kb. totál benedvesedve, csillogó szemmel figyeli az imádottja minden szavát és a legkisebb humorlöketen is kislányosan vihog. Ez olvasható le a következő, 2013-as képről is, ahol a tehetségét épp Miamiban fitogtató LeBron Jamesszel közösen ünnepli a kosaras bajnoki gyűrűjét:

Forrás:

1 év elteltével (oké, egy év hosszú idő, ez néha egy lassan ható átok) LeBron James ismét a bajnoki döntőben találta magát, viszont akkor már vereséget szenvedett és a csapatot is otthagyta – visszament a szülővárosának tekintett Clevelandbe. A Miami az elmúlt 4 évből kétszer be sem jutott a playoffba és nem tudtak igazi contender csapat lenni.

Serena Williamsszel enyeleg, a teniszező elszalasztja a történelemírást

Drake-nek egy sor hírességgel volt már romantikus kapcsolata (Rihanna, Jennifer Lopez, Bella Hadid(?), stb.), de mint kiderült, a sportólok is a gyengéi: Serena Williamsszel, a világ egyik legjobb – ha nem a legjobb – teniszezőnőjével is lencsevégre kapták, ahogy egy étteremben andalognak. Önmagában ez még elfogadható, ám mindössze néhány héttel a pletykák felreppenése után Williams életének egyik legfontosabb meccsét játszotta. Eddig 4 játékosnak sikerült egy naptári évben mind a 4 Grand Slam torna címét besöpörnie, így ha Serena behúzta volna a meccset, hatalmas elismerésben részesülhetett volna – ha az a volna ne lett volna. A meccset elveszítette, miközben Drake a nézőközönség soraiban foglalt helyet. A sportolónő így elszalasztotta a karrierjének ezt az ékkövét, bár így is a világ legjobbjaként emlegetik.

Forrás:

Az egyetemi kosarat is szívleli, a Kentucky nagy bánatára

A Kentucky az egyik legjobb egyetem, ha valaki a profi kosárligába vágyik, hiszen az iskola padjait (vagy legalább a parkettáit biztosan) olyan játékosok koptatták, mint DeMarcus Cousins, John Wall, Devin Booker, Anthony Davis vagy mondjuk Rajon Rondo. A Kentucky minden évben kitermel magából 2-3 játékost, akiket sikeresen eldraftolnak az NBA-be, ez pedig jelzi, hogy számos címmel büszkélkedhet az alakulat. Drake pedig szeret a győzteseknek szurkolni. Miután már 2010 (!) óta az édesapja szülővárosának, Memphisnek az egyetemi alakulatát támogatja, a csapat meglepte őt egy Drizzy gravírozott bajnoki gyűrűvel, miután 2012-ben megnyerték a bajnokságot.

Forrás:

A törikönyvbe illő 12-es szezon után, megtorpantak: két évvel később megengedték Drake-nek, hogy az öltözőben gratuláljon a srácoknak, miután megnyerték az elődöntőt. A buzdító beszéd vehemenciájára nem volt kifogás, ám a következő meccsen kikaptak, kiestek a bajnoki címért folytatott küzdelemből és azóta sem nyertek bajnokságot. Sőt, az egyetemi bajnokság szankciót vezetett be annak érdekében, hogy Drake személye és jelenléte ne legyen tényező a Kentucky pályán kívüli tevékenységénél, úgy mint a játékostoborzások alkalmával – erre azért volt szükség, mert pl. egy előszezon eseményen a rapper 3 potenciális játékossal is együtt lógott, akik ezek után biztos szívesebben mentek a Kentuckyhoz. Drake azóta sem tágít az egyesület mellől, ők pedig még azt is megengedték neki, hogy a bemelegítés során dobálgasson egy picit. Ebből ez lett:

Johnny Manziel karrierje

Johnny Manziel 2012-ben megkapta a Heisman-trófeát, amit az egyetemi amerikai futball legértékesebb játékosának szoktak kiosztani, majd a Cleveland Browns csapatában kezdte meg a profi pályafutását. Már a forrongó hype legkisebb lángjánál megjelent Drake, mint hatalmas támogató, a Draft Day című számában megemlíti Manzielt (Draft Day, Johnny Manziel/Five years later how am I the man still – a játékos erre a számra vonult ki, amikor kiválasztották a játékosbörzén), aki később egy OVO tetkóval hálálta meg a kapcsolatot. Néhány évvel később a fiatal irányító inkább a bulikat, a piát és kurvázást választotta (ezekre korábban is nagy figyelmet fordított), mintsem az edzéseket és a profi sportolói életet. Az eredmény? Az NFL-be már nem fér be, Kanadában próbálgatja a szárnyait, de állítólag még mindig jó barátságban vannak Drake-kel.

Forrás:

Conor McGregor sem tudta levenni az átkot

Forrás:

A fenti kép Conor McGregor és Khabib Nurmagomedov 2018-as összecsapásának mérlegelésekor készült, amikor még az ír UFC ikon jóhiszeműen úgy gondolta, hogy baromság a Drake-átok. Miután McGregor az oktagonba lépett a sors átvette az irányítást: Conor kikapott a 9 évesen már medvével birkózó Khabibtól. Miután a dagesztáni harcos legyőzte vetélytársát, kipattant a közönség sorai közé, hogy beleálljon Conor edzőstábjába, hogy néhány korábbi nyilatkozatokban tett sérelmekért visszavágjon. Drake ugyan nem volt a nézőtéren, de secperc alatt előástak egy rémült ábrázatú képet róla és jöhettek a jobbnál jobb mémek, íme három ezek közül.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Szülővárosát, Torontót sem kíméli

A saját városának kosárcsapata, a Toronto Raptors életébe folyik bele a leginkább, hiszen 2013-ban a csapat nagykövetének kiáltották ki és még Drake Estet is tartanak a tiszteletére. Abban az évben a csapat bejutott a rájátszásba, amire korábban 2008 óta nem volt példa és azóta is biztos playoff résztvevők. A Drake-átok itt érezhető legkevésbé, viszont a csapat – annak ellenére, hogy a játékosállományuk évek óta kiváló – nem képes stabil rájátszás formát hozni, döntőbe pedig még sosem kerültek. Kétszer már az első körben kiestek (három kört kell teljesíteni, hogy döntőbe juthasson a csapat), kétszer pedig úgy söpörte ki őket LeBron James és a Cleveland, hogy egy meccset sem nyertek a párharcban (4 győzelemig tart a kör, tehát maximum 7 mérkőzés lehet). Egyszer jutottak el a konferenciadöntőig, ahol ismét King James szabott gátat a kanadai menetelésnek. Ezzel együtt a csapat meghatározó erő a saját, keleti konferenciájában, idén pedig komoly esélyük van, hogy végre döntőbe juthassanak – főleg, hogy Lebron James átment a nyugati partra, így a rájátszáson belül maximum a döntőben találkozhatnak ismét.

Forrás:

A legutolsó áldozat: Alabama

Nemcsak az egyetemi kosárlabda, de az egyetemi foci sem mentesülhet Drake és a velejáró balsors alól. Drake teljesen önfeledten edzett az Alabama egyetemi focicsapatot reprezentáló melegítőfelsőjében, azelőtt, hogy a csapat megmérkőzött volna a Clemsonnal az egyetemi fociliga döntőjében. Gondolom mondanom sem kell, hogy mi lett a vége. Az Alabama csúfos vereséget szenvedett, bár azt hozzá kell tenni, hogy a Clemson konkrétan 0 vereséget szedett össze az egész idényben és így belépett a valaha volt legjobb egyetemi amerikai focicsapat diskurzusba.

[vembed youtube=”acyxyCg1goc” ]Ugyan nem átok, de furcsa egybeesés – 2019-es NFL rájátszás

Valószínűleg már a torontói pop-MC-hez is elért az átok pletyka, hiszen ő volt az, aki ezt felvállalva és kifigurázva a következő fotót posztolta:

Forrás:

Az Insta story szövege a következő: Sok szerencsét azoknak, akik hisznek a Drake-átokban. A pulóverén pedig mind a négy döntőbe jutásért játszó csapat címere látható, tehát nem hagyott esélyt az átok kiteljesedésének – legalábbis ezt gondolta. Ugyan nem történt semmilyen horribilis esemény, de a két mérkőzés meglepetésszerű véget ért: az NFL történelmében először történt meg, hogy mind a két konferenciadöntő hosszabbításba torkollott.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés