Kövess minket

Aztaa

A hasban is erős Andy Ruiz Jr. óriási meglepetésre kiütötte Anthony Joshua-t

Szakértők szerint, Mike Tyson 1990-es veresége óta nem volt ekkora meglepetés.

Megosztva

Forrás:

Andy Ruiz Jr. csupán egy beugróként lépett pályára szombat este a New York-i Madison Square Garden sportcsarnokban, ahol azonban óriási meglepetésre, kiütötte a korábbi veretlen nehézsúlyú öklözőt, Anthony Joshua-t. Annak ellenére, hogy Mexikó egy tradicionális boksz paradicsom, a 29 éves Ruiz az első mexikói nehézsúlyú világbajnok.

Forrás:

Joshua végzete úgy kezdődött, hogy a promóterei már régóta meg akarták ajándékozni a Madison Square Garden létesítményét egy Anthony Joshua meccsel, hisz korábban még nem lépett amerikai ringbe a brit fenomén, ám az elsőszámú jelölt, Jarrell Miller megbukott a doppingteszten és új kihívót kellett keresni. Így esett a választás a Pusztító becenévre hallgató Ruizra. Joshua 22-0-ás mérleggel vágott neki a meccsnek, ebből 21-et kiütéssel zárt, míg az „enyhe” pocakkal is megáldott Andy Ruiz Jr. 32-1-es statisztikát tudott felmutatni a harc előtt. Ruiz dagi-stratégiája egyébként szándékos volt: direkt szedett fel extra kilókat (kb. 122 kilósan vágott neki a küzdelemnek), mivel így 10 kilóval nehezebb lett ugyan, mint ellenfele, de ezzel párhuzamosan sokkal erősebbet is tudott ütni. A szakértők már a meccs előtt azt pedzegették, hogy Joshua szobrászati izomzata ugyan baromi jól fest, ám az állóképességét jócskán meggyepálja. Ennek ellenére a meccs harmadik menetében éppen ő volt az, aki először padlóra küldte Ruizt, a közönség pedig egy emberként ugrott fel, hogy végre amerikai szemek előtt is láthatják a brit vadállatot hentelés közben. Nagyobbat viszont nem is tévedhettek volna, hiszen Ruiz nemcsak, hogy felállt a rázúdított ütészuhatagból, hanem rögtön nekiesett Joshua-nak és most ő padlózta a világbajnokot – majd a menet végén még egyszer. Az éljenző közönség torkán akadtak a Joshua-t éltető szavak. Ugrás a hetedik menetre, ahol Ruiz történelmet írt, ugyanis még kétszer leütötte az óriást, aki ugyan felállt a másodikból (összesen a negyedikből), de a bíró nem engedte tovább a meccset és így technikai KO-val Ruiz négy világszervezet világbajnoka lett – Joshua láthatóan az első pillanattól fogva megbékélt az ítélettel. A Pusztító gyorsasága és a mellé párosuló ütőereje letaszította a trónról Joshua-t, akinek hároméves regnálása ért véget.

Joshua vereségét több szakértő Mike Tyson vereségéhez hasonlította: 1990-ben James „Buster” Douglas ütötte ki a szintén legyőzhetetlennek hitt, a fogadóirodáknál 42:1-es oddsszal favorizált Tysont. A Joshua – Ruiz Jr. visszavágó már tervben van, így talán képes lesz javítani az egykori nehézsúlyú világbajnok.

[vembed daily=”x7a22iw” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük