Kövess minket

Aztaa

A kosaras, akit egyszer egy másológépért cseréltek el

A másoló tönkrement, Kyle Korver viszont még mindig játszik

Megosztva

Forrás:

Kyle Korver ugyan épp mostanában kezdett el kacérkodni a visszavonulás gondolatával, de így is 15 évnyi amerikai profi ligás kosárlabda van a kezében, amely évek során az egyik legmegbízhatóbb dobóvá vált, a hárompontos vonal mögül mindig magabiztosan ontotta a pontokat. Korver – akit arcra több ízben hasonlítottak Ashton Kutcherhez – épp az egykori egyetemén tartott beszédet, amikor a következő motivációs sztorival látta el a jövő generációját:

Amióta csak az eszemet tudom, az volt az álmom, hogy bejussak az NBA-be. Imádtam a kosárlabdát, egyedül a profi liga járt a szemem előtt, amikor a jövőmre gondoltam. Ha bejutok, akkor már mindenem meglesz, amire valaha vágytam. Persze az NBA munkát, pénzt, hírnevet és rajongókat ad, de gyerekként többről volt szó: az NBA azt jelentette, hogy valamiben a legjobbnak lenni és ezt a világ is elismeri. Jött a játékoskiválasztás, azt mondták, hogy van esélyem – még ha nem is sok. 50 nevet már felolvastak (az NBA játékoskiválasztás során 60 játékost visznek el a csapatok) és az utolsó reklámblokk után megláttam a nevemet a képernyő alján. Mindenki megőrült. Az 51. helyen a New Jersey Nets eldrafolt, de röviddel ezután megtudtam, hogy rögtön el is cseréltek a Philadelphia csapatába. A cserélés mondjuk nem jó szó rá, inkább eladtak egy bizonyos pénzösszegért. Később megtudtam, hogy azzal a pénzzel a nyári bajnokságba való nevezési díjat fedezték, a maradékból pedig egy új másológépet vettek. Mi a ti csereértéketek? Úgy néz ki, az enyém egy másológép. De semmi gond. Néhány évvel ezelőtt, a másológép tönkrement. Én viszont még mindig játszom!

Korver az idei idényben, 37 évesen is az egyik meghatározó eleme volt a Utah Jazz alakulatának, ahol 9 pontot átlagolt és bebizonyította, hogy ennyi év és viszontagság után sem remeg meg a keze egy-egy dobásnál – motivációs beszéd kimaxolva.

(SLAM)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés