Kövess minket

Aztaa

A közeljövőben nevet változtat a Facebook

Megosztva

Változások jönnek a Facebook háza táján: a tech-óriás a közeljövőben új nevet kap majd, számolt be róla a The Verge pár, a vállalathoz közel álló belső forrásra hivatkozva.

Mint kiderült, a váltásról Zuckerberg maga beszél majd az október 28-án, csütörtökön tartandó Connect konferencián, ennek ellenére hamarabb, akár napokon belül is bejelenthetik, hogy mi lesz az új elnevezés. Zárójel: sokan arra gyanakodnak, hogy az új névben szerepelhet a Horizon szó.

A húzás egy régóta érő (elég, ha megnézzük, milyen botrányokba keveredett a vállalat a közelmúltban és az elmúlt években) újrabrandelési folyamat része: ahogy azt a PCWorld is írja az eredeti cikket említve, a cél függetleníteni magukat, avagy magát a céget a közösségi oldaltól. Más szóval a Facebook nagyon szeretné érzékeltetni, hogy ők bizony egy uralkodó konglomerátum, akik már az Instagramot, a WhatsApp-ot és az Ocolust is tulajdonolják.

És van itt még valami: a Facebook egy ideje építgeti már a saját 3D-s, decentralizált és kriptóra épülő (a koncepció ismerős lehet a Szilícium-völgy nevű sorozat rajongóinak) virtuális valóságát, a metaverzumot, melyhez már most toborozzák a munkaerőt az EU-ból – egyebek mellett arra is fény derült, hogy az új, elsőre absztraktnak és túl komplexnek tűnő “univerzumban” 10 ezer új munkahely nyílik majd és mindez csak Európában, az Államokról egyelőre nem is beszélve.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük