Kövess minket

Aztaa

A Los Angeles Lakers lett a 2020-as NBA bajnok, LeBron James negyedjére bajnok és döntő MVP

Egy iszonyatosan szívós és kitartó Miami Heat-et győztek le egy 6 meccses szériában.

Megosztva

Forrás:

A Los Angeles Lakers ülhetett fel az NBA trónjára egy újrakezdett, Disney World-ös buborékban lezárt szezon végeztével, amikor hazai idő szerint ma hajnalban legyőzték a Miami Heat együttesét a párharcuk hatodik meccsén. A 4-2-re megnyert döntőben a 29.8 pontot, 11.8 pattanót és 8.5 gólpasszt átlagoló LeBron James lett az MVP, akinek ez a negyedik ilyen kitüntetése, valamint szintén negyedik bajnoki gyűrűjét szerezte meg. Az amúgy is rekordokkal teletűzdelt karrierjére még egy tétel felkerült: ő az első játékos, aki három különböző franchise-zal (Miami Heat, Cleveland Cavaliers és Los Angeles Lakers) is bezsebelhette a Finals MVP díjat. Bűn lenne szó nélkül elmenni Anthony Davis döntőben nyújtott kimagasló teljesítménye mellett, hisz az ő 25 pontos, 10.7 pattanós, 3.2 gólpasszos és 2 blokkos átlaga is hatalmas hozzáadott érték volt a meccsek során. Emellett szintén kiemelendő az ellenfél, a Miami Heat kitartó, szívós és tiszteletet követelő helytállása, amelyet leginkább Jimmy Butler fémjelez: Butler a megnyert ötödik meccsen úgy hozott 35 pontot, 12 pattanót, 11 gólpasszt és 5 labdalopást, hogy kevesebb, mint 1 percet pihent a meccsen. Ám míg a Heat végig underdog szerepben tetszelegve lépett át az egész keleti konferencián – először az Indiana Pacers-ön, majd az alapszakasz MVP-vel felálló, a keleti konferenciát megnyerő és többségében a döntőbe prognosztizált Milwaukee Bucks-on, végül pedig a zseniális csapatjátékot hozó Boston Celtics-szen -, a döntőben két alapjátékosuk, Bam Adebayo és Goran Dragic is megsérült, így még nehezebbé vált a Dávid és Góliát szerű összecsapás. A Lakers ezzel a győzelemmel már a 17. bajnokságát húzta be, ezzel pedig felzárkózott a rekordlistán a szintén ugyanennyit nyert Boston Celtics mellé.

A Lakers idei győzelme komolyabb emocionális töltettel is rendelkezik nemcsak a Lakers, de úgy általában az NBA fanok körében, hisz a csapat épp abban az évben nyerte meg a címet, amikor elvesztették emblematikus alakjukat, Kobe Bryantet. Az ünneplés során természetesen meg is indult a skandálás:

[twitter]https://twitter.com/BleacherReport/status/1315500531285016577[/twitter]

Szintén gyönyörű pillanat az öltöző padlóján fekve szivarozó James, ahogy az édesanyjával Facetime-mol és őszintén ecseteli, hogy amit ő hozott játékosként, az semmi, ahhoz képest, amit az anyjának kellett teljesítenie.

[twitter]https://twitter.com/LegionHoops/status/1315579069690335232[/twitter]

Miután J.R. Smith 2016-ban, LeBron oldalán bajnok lett, egy egész nyáron keresztül félmeztelenül ünnepelt, nem volt ez másképp a lefújás előtti pillanatokban sem. Smith összesen 9 percet játszott a döntőben, ez alatt szerzett 3 pontot, ám már a hivatalos lefújás előtt 20 másodperccel, a meze levételével jelezte, idén se számítsunk túl sok pólós képre. Másik poén Quinn Cooktól érkezett: J.R. Smith épp a csapatbuszon Insta live-ozott, amikor Cook bekommentelte, hogy tök jó lenne, ha csapatnának egy nagy ívű megfordulást, mert őt ott felejtették. Vissza kell sétálnom, miután nyertem egy kibaszott gyűrűt WTF – érkezett tőle egy másik komment. Ezután már J.R. is észrevette a problémát, azt nem tudni, hogy tényleg visszamentek-e érte.

[twitter]https://twitter.com/BleacherReport/status/1315515958702735360[/twitter]

A Lakers egy nagyon erős maggal vághat neki a következő idénynek, míg a Miami kivívta a neki járó tiszteletet, a szabadügynökök még inkább kedvelt piacává vált, a fiataljaitól pedig még jobb szezont várhatunk, így a Heat-ért sem kell aggódni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés