Kövess minket

Tech

A Meta lett a Facebook új neve

Megosztva

Múlt héten írtuk meg, hogy névváltoztatásra készül a Facebook, a nagy váltás pedig a minap meg is történt a 2021-es Connect-konferencia keretein belül.

A cég és Mark Zuckerberg közlemény és videó formájában is bejelentette, hogy a vállalat új neve ezentúl a

Meta Platforms, Inc., röviden: Meta.

Fontos tisztázni, hogy ez nem vonatkozik magára a Facebook alkalmazásra, ennek elnevezése a miheztartás végett ugyanaz marad, csupán a FB, mint cég nevét cserélik, sokak szerint ezzel a lépéssel akarják palástolni és elmaszatolni az aktuális botrányokat, vagy mondjuk úgy elterelni a figyelmet a frissen kirobbant, valóban kényes ügyekről.

Zuckerberg és csapata a névvel előrevetíti a Metaverzum megalkotását, ami egy saját, 3D-s, decentralizált, kriptóra (a koncepció ismerős lehet a Szilícium-völgy nevű sorozat rajongóinak) és virtuális valóságra épülő párhuzamos univerzum, ahol az emberek avatárok formájában érintkezhetnek majd egymással. Egy időben pletykálták az Oculus nevet is, ezt azonban most elvetették, állítólag a korábban ígért elektronikus eszközök is Meta elnevezéssel futnak majd.

Íme, a lecserélt cégjelzés a Facebook főhadiszállása mellett:

Mint a 24.hu is kiemeli, hasonló történt a Google-lel is, melynek anyacégéből Alphabet lett, a kereső/platform viszont megőrizte eredeti nevét.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés