Kövess minket

Tech

A Nikon engedett a nyomásnak

Egy kissé mellényúltak.

Megosztva

Szingapúrban a Nikonnál meghirdették január 11-én a hónap amatőr fotósa díjat, amire rengeteg pályázat érkezett. Le is zárták a pályázatot még január 28-án és elkezdték végignézni az összes képet. Kiválasztottak egyet, feltették a honlapjukra, a Facebook oldalukra és örültek, hogy ennyire jó munkát végeztek. Na, innen kezdődtek a bajok.


A profi fotósok (sőt, még a laikusok is) azonnal kiszúrták, hogy valami nincs rendben a képpel. A repülő körül ugyanis van egy fehér négyzet, ami arra utal, hogy valószínűleg egy másik képből lett kivágva, ergo módosítottak rajta. A fotós, Chay Yu Wei, váltig állította, hogy nem használt Photoshopot a végső eredmény eléréséhez, mindössze annyi a kép titka, hogy jókor volt jó helyen.

Természetesen a trollok nem hagyták annyiban az egészet, és elárasztották a netet és a Nikon Facebook oldalát különböző fotókkal, amit saját maguk gyártottak az eredeti képből. Természetesen a cégnek egy idő után elege lett az egészből, és törölték a posztot, ráadásul Chay Yu Wei is bocsánatot kért az Instagramján, hogy nem játszott tisztán. A Nikon még azt is hozzátette, hogy ők nem tudják kiszűrni a kamu képeket, de ezek után jobban fognak figyelni. Végül is ki értsen a fotózáshoz, ha nem egy fényképezőgép gyártó cég és az alkalmazottai?!

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés