Kövess minket

Hiphop

A nőknek több alvásra van szükségük, mert összetettebb az agyműködésük

Nem biztos, hogy mindenkinek elég a 7 óra.

Megosztva

A legújabb kutatások szerint a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. Az ok rendkívül egyszerű: ők sokkal keményebben használják az agyukat egy-egy nap során, mint az erősebbik nem tagjai.

Az angol tudós, Jim Horne több kutatást is végzett a témában. „Amikor a nők keveset aludtak, gyorsan észrevehető volt rajtuk a fáradtság több jele, sokkal ingerlékenyebbek, dühösebbek voltak, és könnyebben felhúzták magukat apróságokon. A férfiaknál ezek a tünetek nem jelentkeztek még akkor sem, ha több óra alvásidő kiesett.” – mondta a kutató. Azzal magyarázta a nagyobb alvásigényt, hogy a nők agya sokkal összetettebb, és teljesen másként működik, mint a férfiaké.

Mitől lehetnek komplexebbek a gondolatok? „A nők egyszerre több dolgot is képesek csinálni, míg a férfiak mindössze egy dologra tudnak koncentrálni, de arra nagyon. „– tette hozzá Jim Horne. A férfiak akkor kerülnek hasonló helyzetbe, ha olyan munkát végeznek, ahol több, nehéz döntést kell meghozniuk egy nap során, de még így sem használják olyan mértékben az agyukat, mind a nők.

Mennyi számukra az ideális alvásidő? Egy felnőtt embernek 7 embert kell aludnia ahhoz, hogy reggel frissen és üdén keljen, de a nőknek inkább egy fél órával, vagy egy órával többet.  Belefér még az a 20 perc szundi!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés