Kövess minket

Aztaa

A világ legerősebb ecstasy tablettájára bukkantak egy angol szórakozóhelyen

Megosztva

Vélhetően a világ legerősebb ecstasy tablettáját találták meg egy észak-angliai klubban.

A pirulát még október elején vették el egy manchesteri bulizótól a biztonsági őrök, majd átadták azt a hatóságoknak, akik később elküldték a kötelező bevizsgálásra a drogot. A Manchesteri Metropolitan Egyetemen működő MANDRAKE nevű drogbevizsgáló központ munkatársai elsőre nem is hitték el, hogy a bevizsgálás jó eredményt mutatott, annyira magas volt a „Kék Punisher” néven keringő eki MDMA tartalma, ezért újra lefuttatták a teszteket, mely ugyanazt az eredményt hozta: 477 mg.

A gyémánt alakú, a Marvel által kiadott Megtorló képregényekből ismert logóval ellátott kék tabletta 4-5x annyi MDMA-t tartalmazott, mint az átlagos dózis. A giga-erős eki a szokásosnál sokkal vastagabb, és nehezebb is volt, 650mg volt a súlya.

A Punisher logós ecstasy tabletták amúgy gyakran magas MDMA tartalommal bírnak a feketepiacon, az előbb említett drogbevizsgáló központ az elmúlt hetek manchesteri lefoglalásai alapján 397mg és 477mg hatúanyagtartalmú tablettákat tesztelt, pedig korábban ebből a fajtából a 280-300mg számított a legmagasabbnak. A MANDRAKE kiemelte, hogy ezek a szuper-ekik nem növelik a drog hatásfokát, helyette inkább a halál kockázatát növelik, 2019-ben például pont két ilyen, nagyon erős Punisher tablettától halt meg egy tinédzser Angliában.

A 477mg hatékonyságú Punisher ecstasy tabletta minden bizonnyal világrekorder, a különböző ecstasy tabletták hatóanyagát dokumentáló drugsdata.org nevű oldalon eddig egy tavaly, Bécsben feltűnt, lila Philipp Plein koponya logós ecstasy volt a legerősebb, 366 mg MDMA tartalommal, mely messze elmarad a most talált tablettától. A különböző teóriák között az is nagy valószínűséggel ott van, hogy a tablettát véletlenül csinálták ilyen erősre az ismeretlen dílerek, már csak az a szerencse, hogy senki nem vette be, és nem lett tőle rosszul.

(VICE)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés