Kövess minket

Aztaa

A világ legveszélyesebb bandáinál nincs kegyelem

A Bloods és Crips tagok napközisnek tűnnek mellettük.

Megosztva

A La Cosa Nostra-val most nem foglalkozunk, de helyette itt az ’Ndrangheta, amely szintén olasz, ám Calabriából származik és csak vérségi alapon szerveződik, így csökkentve a beépülés és az egymás feldobásának lehetőségét. Továbbá így nem annyira kerülnek reflektorfénybe, mint a szicíliai Maffia. Az európai kokain piac domináns részét uralják és nem akarsz adósnak maradni velük szemben: 2014 januárjában 3 ember égett benn egy kocsiban, akiből egy nem fizetett. A 3 ember között volt egy mindössze három éves kisgyerek is. Kokain – és rengeteg más – mellett, szeretnek még pénzt szerezni a migrációból is, hiszen egy római katolikus segélyszervezetet fedőcégnek használva mostak tisztára több milliónyi eurót. Cserébe több, mint 1600-an maradtak étel nélkül, szegény körülmények között.

A Los Zetas banda eredete még az 1990-es évek elejére tehető, amikor 34, korábbi elit alakulatos mexikói katona kitalálta, hogy átállnak a másik oldalra. Mára a legnagyobb mexikói bandának számítanak, amely még Amerikában is érezteti a hatását. Az ellenséges banda tagjait gondolkodás nélkül fejezik le, kínozzák a legkülönbözőbb módokon. Még 2009 és 2012 között néhány Zetas-tag börtönben volt, ám ők megfordították a szituációjukat: haláltáborrá változtatták a börtönt. Körülbelül 150 embert öltek és kínoztak meg, majd elégették a testüket vagy feloldották őket savban.

A Mara Salvatrucha-t – vagy más néven MS-13 – az 1980-as években, Kaliforniában alapították salvadori bevándorlók és mára 70 ezer taggal rendelkeznek. Kedvencük a machete, de szívesen a kezükbe vesznek megannyi másik fegyvert is. Drog-, fegyver- és embercsempészet, prostitúció, kínzások, gyilkosságok színesítik a banda önéletrajzát, akik nem félnek FBI ügynököket, nőket vagy gyerekeket sem ölni. Szeretnek együtt dolgozni a Los Zetas csoporttal, akik bizonyos ellenszolgáltatásért cserébe katonai kiképzést biztosítanak a tagoknak.

Ha esetleg rács mögé kerültél volna és ott szeretnél valamilyen összetartó, nagy potenciállal rendelkező közösséghez tartozni, erre is van lehetőség: az Árja Testvériség. A rasszista banda leginkább a börtönökben tevékenykednek, de azért szép számmal megtalálhatóak a börtönön kívül is. Egy sitten alapították a bandát 1964-ben és gondolkodás nélkül gyilkolnak le bárkit, akivel gondjuk akad. Ha be akarsz kerülni, meg kell ölnöd valakit, akit ők választanak és az is hasznos lehet, ha kopaszra nyírod magad, szereted Hitlert, utálsz mindenkit, aki nem fehér és ezeket akár tetoválásokkal is hajlandó vagy vállalni.

Nézzük a japán, kisujj nyiszáló Yakuza egyik legveszélyesebb bandáját, a Yamaguchi-gumit. A Yakuza szervezet rendkívül jól strukturált: saját logójuk van, üzletük, irodájuk, sőt, a honlapjukon és újságjukban hirdetnek tagfelvételt. A Yamaguchi-gumi bandának kb. 30 ezer tagja van, ám Obama igyekezett szankciókkal visszafogni a tevékenységüket, ami talán sikerült, talán nem. Az tény, hogy megváltoztak, kevesebbet hallani róluk, de sok ember szerint ez csak kamu, hogy így újból elkezdhessenek alulról építkezni és még erősebbek legyenek. Kínzás, szerencsejáték, prostik, fegyvercsempészet, ingatlanok a fő profiljuk, a vezetőjük pedig egy Shinobu Tsukasa nevezetű úriember, aki 13 évet töltött börtönben, amiért egy szamuráj karddal megölte az egyik riválisát.

A Kenya fővárosában, Nairobi-ban tevékenykedő, Mungiki az egyik legveszélyesebb katonai szerveződés a világon. Kb. 100 000 taggal rendelkeznek és a kenyai lakosságot terrorizálják különböző eszközökkel: kínzásokkal, gyilkosságokkal, emberrablásokkal, de a tömegközlekedésbe is belenyúlnak. 2002-ben aztán betiltották a szerveződést, de ez nem állította meg őket. A 2007-es kenyai választásokon diadalt arató Uhuru Kenyata lepaktált velük, hogy a szembenálló párt támogatóit megtizedeljék. Ők pedig tették, amihez értenek: civileket fejeztek le, emberekre gyújtották rá a házukat és tömeges erőszakolásokat rendeztek.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés