Kövess minket

Aztaa

A visszatérő NBA meccsein a 2K közönségzajával pótolhatják a hiányzó közönséget

Hogy a pályák ne üresen kongjanak, a videójáték háttérzajait használhatják fel.

Megosztva

Forrás:

Az NBA rajongók komoly elvonási tüneteire enyhülést hozott a hír, miszerint július 31-én, az orlandói Disney Worldben fog ismét egymásnak feszülni az amerikai kosárlabdázók krémje, miután március közepén leállították a meccsek rendezését a koronavírus miatt. Ugyanakkor a zsúfolt lelátók a vírus kiújulásának melegágya lenne, így például az európai focihoz hasonlóan itt sem engednének be nézőket a stadionokba.

Ha valaki nézte a német Bundesliga újraindítása utáni meccseket megfigyelhette, hogy bár tök üresen áll az egész stadion, mégis hallhatóak közönséghangok: a németek mesterséges alapzajt, kántálásokat és a szituációknak megfelelő közönségreakciókat használtak. Az NBA is hasonló megközelítéssel töltené fel a meccset körülvevő relatív némaságot és az NBA 2K, a kosárlabdás videójátékok jelenlegi királyának háttérzaját kölcsönözné a profi mérkőzések alá. Ezzel a megoldással valamelyest visszaadhatják a normalitás érzését a nézőknek és a játékosoknak egyaránt, akiknek extra motivációt és földöntúli adrenalin löketet adhat egy-egy logóról bevágott hárompontos, emberéletet nem kímélő zsákolás vagy meccsnyerő kosár után a közönség kiabálásától felrobbanó stadion atmoszférája. Mondjuk én szívesen hallgatnám azt is, ahogy pl. Patrick Beverley trashtalkkal elkezd belemászni mások fejébe vagy mondjuk Carmelo Anthony káromkodós lepattanozását.

[vembed youtube=”z9nALxUFiDE” ]Egyébként az ötlet nem egyedülálló, a jövő héten újrainduló angol Premier League és a június 11-én startoló spanyol bajnokság a FIFA 20-ból fog közönségzajt meríteni.

(CBSSport)


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük