Kövess minket

Film

Alap stoner filmek, amik tökéletesek egy chilles estéhez

Roll it up, light it up, smoke it up!

Megosztva

Forrás:

Ha úgy érzed, elmenekülnél a stresszes hétköznapokból és kikapcsolnál egy bláz társaságában (természetesen szigorúan Amszterdamban *kacsintás*), akkor a haverokkal történő sztorizás, baromkodás után tökéletes lehet valami filmet benyomni, hogy csúcsára járassuk a hatást. Összeszedtünk néhány filmet, ami nagyszerű választás ilyen téren – ezeket a filmeket tisztán kb. felesleges megtekinteni.

Félbetépve

Forrás:

Karrierje csúcsán készítette Dave Chappelle a Félbetépve című kultikus füves filmet, amiben a zölddel elkapott és sittre került barátjukat úgy akarják visszajuttatni a szabad világba, hogy füvet árulnak – tüzet tűzzel, azt hiszem. Míg a balfasz haverjuk a poklok poklát éli meg a hűvösön, a többiek egyre nagyobb tételben kezdenek el teríteni, ez pedig mind a zsekák, mind a nagyobb drogjátékosok figyelmét rájuk tereli – a történet egy lebuktató akcióban csúcsosodik ki, ahol már tényleg nem tudni, hogy mégis mi a jó Isten történik. Szerencsére, ha be vagy állva, nem is számít.

Fűre tépni szabad

Forrás:

Az öreg sulis hip-hop körök két ékkövének egyetemi szívózása minden stoner filmlistán megtalálható, nem véletlenül. Az ötlet, hogy Method Man és Redman elszívják a halott spanjukat már önmagában elég vadnak tűnik (bár állítólag 2Pac is hasonló sorsra került), de ez még csak a kezdet egy sor további marihuána füsttel tarkított kalandnak. Method Man és Redman lépéselőnyből indulnak az összes eminens diákkal szemben, hiszen a megboldogult haver szellemként tér vissza az elpöfékelés után és megadja a válaszokat az összes kérdésre – innentől meg egyenes útja van a két szmókernek a diplomáig.

Ananász Expressz

Forrás:

Seth Rogen és James Franco filmográfiáját melegen ajánlom bármilyen borulós estére, különös tekintettel az Ananász Expresszre vagy Az Interjúra – most inkább csak az előbbit, az egyik leginkább istenített stoner filmet, az Ananász Expresszt emelném ki. James Franco, mint díler, Seth Rogen, mint kuncsaft vesznek részt egy maffiózók és korrupt rendőrök elleni küzdelemben. Állítólag a filmben látható összes jointot (köztük egy kereszt jointot is) Seth Rogen tekerte, plusz ez volt az első stoner film, ami elérte a 100 millió dolláros bevételt, pedig Rogen állítása szerint senki sem számított rá, hogy ekkora siker lesz. Kihagyhatatlan klasszikus.

Kalandférgek 2 – Öbölből vödörbe

Forrás:

A Kalandférgek első része helyett én a második preferálom, de tanácsos az elsőt is lecsekkolni, azzal sem lehet melléfogni. John Cho és Kal Penn második kiruccanásában letartóztatják őket utóbbi indiai származásából kifolyólag, így kénytelen lesznek megszökni a mostoha körülményeiről és durva kihallgatási módszereiről ismert Guantanamo Bay-ből. Rasszista rendőrök iramodnak a nyomukba, míg egy agyondrogozott Neil Patrick Harris igyekszik segíteni rajtuk, de többször inkább csak ront a helyzeten.

Up In Smoke

Forrás:

A stoner filmek Stan és Panja, a hip-hopban is rengeteg utalást kapó Cheech és Chong klasszikus Up In Smoke filmjének muszáj szerepelnie az összeállításban. Igazából a sztorin túl sok hangsúly nincs – egy furgont visznek Mexikóból Los Angelesbe, amiben tudtukon kívül rengeteg fű van -, de néhány jelenet annyira zseniálisan bugyuta, laza és leszarom módról tanúskodik, hogy mérget vehetünk rá, masszívan be voltak állva a forgatás alatt. Ha a gyökerekkel (már úgy értem, hogy a pionírokkal) akarod kezdeni a filmezést, bármelyik Cheech és Chong film kiváló választás.

Friday

Forrás:

Gondolom nem sok hip-hop headnek kell bemutatni az 1995-ös Friday című filmet, amiben a west coast egyik királya, Ice Cube és a stand-up kiválóság, Chris Tucker mariskával, veszéllyel és a gettóban megszokottnak bemutatott szituációkkal kell megküzdeniük, hogy megadják a hegyomlás drogdílernek tartozásukat. A filmet egyébként az az F. Gary Gray rendezte, aki a 2015-ös Straight Outta Comptont is, sőt, a filmben használt South Central-i környezet, utca ugyanaz, ahol a rendező felnőtt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük